Traineetjänster för ingenjörer och arkitekter

Tillbaka

Traineeprogrammet Skaraborg drivs tillsammans av oss - Mariestad, Skövde, Tibro och Falköping - fyra kommuner i hjärtat av Skaraborg. Med goda förbindelser och pendlingsavstånd till orter som Göteborg, Örebro, Jönköping och Trollhättan ligger vi i centrum av en region med en stor arbetskraft och starkt näringsliv. Tillsammans har vi över 122 000 invånare. Det är för deras skull vi utvecklas!

Vi har alla våra unika tillgångar, som vi värnar och är oerhört stolta över. Samtidigt är det mycket som förenar oss när vi blickar framåt. Vi vill bland annat skapa livfulla centrumkärnor där vi kan mötas, bra kommunikationer inom och utanför tätorten med buss, cykel och tåg samt nya bostadsområden som knyter samman olika delar av våra orter. Vi ser det också som viktigt att skapa en levande landsbygd, naturområden och parker med hög kvalitet för både människa och ekosystem, tillgängliga miljöer för människor med funktionshinder och områden för nya företag att etablera sig i. Helt enkelt en plats där en hållbar framtid står i fokus!

Skaraborgsregionen växer och vi blir fler! Därför behöver vi anställa nya ingenjörer och arkitekter som kan bistå oss i arbetet med att planera och utveckla våra kommuner och gemensamma region. Ett värdefullt sätt för oss att få in ny kompetens och kunskap i våra organisationer är att vända oss till dig som studerar. Genom att vara en del av oss kan vi tillsammans hitta nya lösningar på framtidens utmaningar!

Arbetsuppgifter:

Traineeprogrammet Skaraborg ger dig som student en inblick i kommunernas verksamheter. Detta gör att du får en tydlig bild av arbetet i en politiskt styrd organisation, hur lagstiftningen fungerar i praktiken och bättre kunskap om hur möten med kommuninvånare och andra intressenter ser ut i stora och små frågor.

Dina teoretiska studier inom arkitektur, planering eller ingenjörsteknik fördjupas och omsätts till praktiska erfarenheter. Att arbeta med samhällsplanering i en offentlig verksamhet utgår från ett helhetsperspektiv. Vi ansvarar för samtliga delar av ett projekt, från markupplåtelse till bygglov, och invånaren står alltid i fokus. Du får prova en mängd olika arbetsuppgifter kopplade till samhällsbyggnad, men du får också chansen att arbeta som generalist med ett större perspektiv inom området. Din kompetens prövas på riktigt och du får lättare att hitta just det som intresserar dig.

Traineeprogrammet Skaraborg är förlagt till de sista två terminerna av din utbildning, med start september 2017, där du under denna period arbetar 25 procent hos oss. Detta innebär att du får en väldigt flexibel arbetstid. Det är viktigt för oss att traineeperioden inte försämrar dina studier, utan istället bidrar till ökad motivation och kunskap. Inledningsvis kommer du föra ett samtal med din handledare om vilket upplägg som passar dig bäst. Har du extra mycket i dina studier, under exempelvis en tentaperiod, har du även friheten att vara med att påverka när och hur du jobbar hos oss.

Under traineeperioden utgår en marknadsmässig lön som motsvarar 25 000 kr i månaden. Detta innebär att du inte överskrider gränsen som du får tjäna för att fortsätta få ditt CSN-bidrag, om det inte är så att du har en ytterligare inkomst hos en annan arbetsgivare.

Kvalifikationer:

Traineeprogrammet Skaraborg riktar sig till dig som i höst kommer att studerar sista året på en ingenjörs- eller arkitektutbildning, eller utbildning som vi bedömer likvärdig. Vidare ser vi att du är engagerad, har ett genuint intresse för våra frågor och för att arbeta i en organisation med ett helhetsansvar.

Arbetslivserfarenhet inom området är inte relevant, då vi ser det som meriterande att du erbjuder andra kunskaper och ett annorlunda och nytt perspektiv.

Övrigt:

Vi kommer vid urvalet att ta hänsyn till såväl våra kommuners jämställdhetspolitiska mål som behov av ökad rekrytering av människor med annan etnisk bakgrund.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Deltid
Tillträde: 2017-09-01
Tidsbegränsat till: 2018-06-01
Antal platser: 4

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-05-07

Arbetsgivarens referensnummer: A670531

Upplysningar lämnas av:

Rasmus Johansson
Traineekoordinator
Telefon: 0500-498336
E-post: rasmus.johansson@ skovde.se

Tillbaka