IT-utvecklare

Tillbaka

Skövde är en framtidsstad med livskvalitet och drivkraft som får spännande saker att hända. Vi har en ledande position i Skaraborg och är på god väg att nå målet att bli 60 000 invånare. Med ett expansivt näringsliv, goda utbildningsmöjligheter och närhet till natur och kultur finns goda förutsättningar för en hög livskvalitet.

Skövde kommun är inne i en spännande utvecklingsfas och som anställd hos oss får du en fantastisk möjlighet att påverka Skövdes framtid.

Sektor styrning och verksamhetsstöd ansvarar för områdena ekonomi- och verksamhetsstyrning, ekonomiadministration, kontaktcenter och kommunikation. Sektorn ansvarar också för administrativ styrning, arbetsgivarfrågor samt IT och andra verksamhetsstödjande funktioner såsom juridik och metodstöd i kvalitets- och utvecklingsarbete. Sektorn erbjuder tjänster till hela kommunkoncernen och leds av en sektorschef med cirka 120 medarbetare.

Avdelningen för IT & verksamhetsutveckling är med drygt 50 anställda en av Skaraborgs största IT-organisationer. Avdelningen levererar IT- och e-tjänster till kommunen och grannkommunerna. Exempel på tjänster är flexibla IT-arbetsplatser, mobila lösningar i form av trådlösa nät samt drift, support och utveckling av system. Verksamhetsstödet till sektorerna består bland annat av metodstöd inom projekt, process, systemförvaltning och digitalisering.

IT och verksamhetsutveckling består av enheterna Kvalitet- och metod, Teknik samt Support.

Arbetsuppgifter:

Som IT-utvecklare kommer du att arbeta med utveckling och förvaltning av våra e-tjänster och vårt intranät.
I dialog med våra verksamheter kommer du att bidra till att utveckla och förvalta digitala tjänster. I kommunen finns en e-tjänstplattform som blir ett viktigt verktyg för dig.
Du kommer även att vara delaktig i och bidra till utveckling av vårt intranät i Sharepoint. Intranätet är ett viktigt arbetsverktyg för kommunens medarbetare och utifrån medarbetarnas behov utvecklas kontinuerligt nya funktioner. I din roll kommer du att vara delaktig i kartläggning och prioritering av utvecklingsönskemål, hantera viss användarsupport och leverantörskontakter samt utveckla efterfrågade funktioner.

Kvalifikationer:

Du ska ha en modern examen inom systemvetenskap från högskola/universitet, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant. Du ska även ha minst 2 års dokumenterad arbetslivserfarenhet inom IT.

Vi önskar att du har/är:
- Driven, målinriktad och leveransfokuserad
- God förmåga att samarbeta och skapa förtroendefulla relationer.
- Analytisk förmåga med möjlighet att sätta sig in i komplexa sammanhang
- Kommunikativ, kunna motivera och argumentera

Meriterande är kunskap om eller erfarenhet av arbete med e-tjänster, intranät, Sharepoint, processer och verksamhetsutveckling.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt:

Skövde Kommun arbetar aktivt för att utveckla jämställda och jämlika verksamheter riktade till kvinnor och män, pojkar och flickor oavsett bakgrund och tillhörighet samt arbetsplatser fria från diskriminerande strukturer.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Efter överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-09

Arbetsgivarens referensnummer: A620958

Upplysningar lämnas av:

Fredrik Edholm
IT-chef
E-post: fredrik.edholm@skovde.se

Sara Salegård
e-strateg
E-post: sara.salegard@skovde.se

Tillbaka