Speciallärare till Gymnasium Skövde Kavelbro, gymnasiesärskolan

Tillbaka

Skövde är en framtidsstad med livskvalitet och drivkraft som får spännande saker att hända. Vi har en ledande position i Skaraborg och är på god väg att nå målet att bli 60 000 invånare. Med ett expansivt näringsliv, goda utbildningsmöjligheter och närhet till natur och kultur finns goda förutsättningar för en hög livskvalitet.

Skövde kommun är inne i en spännande utvecklingsfas och som anställd hos oss får du en fantastisk möjlighet att påverka Skövdes framtid.

Skövde är en kommun som satsar offensivt på utbildning på alla nivåer. Sektor barn och utbildning, Skövdes största sektor, erbjuder en god, kreativ, lärande och utvecklande förskole- och skolmiljö för barn och ungdomar och eftersträvar en pedagogisk helhetssyn från 1 20 år. Vi har ett bra utvecklingsklimat som skapar goda förutsättningar för skolutveckling.

Gymnasium Skövde är samlingsnamnet för kommunens två gymnasieskolor Kavelbro och Västerhöjd. Tillsammans erbjuder skolorna 16 nationella gymnasieprogram, introduktionsprogram med olika inriktningar samt gymnasiesärskola med fyra nationella program och individuellt program. Vi erbjuder också nationella idrottsutbildningar inom handboll och fotboll. Våra skolor är certifierade FN-skolor och har ett brett internationellt kontaktnät och utbyte med andra länder. Vi ingår även i Teknikcollege och Vård- och omsorgscollege. Gymnasium Skövde har idag cirka 2 300 elever och 300 anställda. Läs mer: www.gymnasiumskovde.se

Arbetsuppgifter:

Vill du ha ett spännande, utvecklande och utmanande arbete som också ger dig stor frihet? Då är du välkommen med din ansökan till oss!

Som speciallärare vid gymnasiesärskolans program får du möjlighet att fördjupa dig inom aktuella ämnen samtidigt som du får dela med dig av din kunskap till våra elever. Du är en stor och viktig del av elevernas utveckling, men är också en viktig del i Gymnasium Skövdes fortsatta utveckling. Som lärare hos oss ingår även mentorskap åt elever.

I arbetsuppgifterna ingår att undervisa inom gymnasiesärskolans program och de förekommande ämnesområdena.

Kvalifikationer:

Vi söker dig med starkt engagemang för ungdomar och som tycker om att arbeta med elevernas lärande. Du har lärarlegitimation för undervisning inom gymnasiesärskolans program, vilket kan innebära att vara speciallärare med inriktning utvecklingsstörning. Erfarenhet av arbete med elever inom särskolan, kunskaper inom AKK, lågaffektivt bemötande och autismspektrumtillstånd är meriterande.

Du är öppen för nya arbetssätt och har en positiv människosyn. Du är också ansvarstagande och resultatmedveten och antar gärna nya utmaningar. Vår verksamhet bygger på kontinuerlig samverkan och utveckling, vilket innebär att det är viktigt att du även har en god samarbetsförmåga i förhållande till elever, lärare, föräldrar och andra samarbetspartners både inom och utom den egna organisationen.

Du behöver vara en lugn, stabil person med god samarbetsförmåga och förmåga att se individuella lösningar för eleverna.

Eleverna står i centrum och det är viktigt att du som person passar in i verksamheten, vilket gör att vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Körkort erfordras.
Inför tjänstetillsättning uppvisas utdrag ur belastningsregistret.

Övrigt:

Skövde Kommun arbetar aktivt för att utveckla jämställda och jämlika verksamheter riktade till kvinnor och män, pojkar och flickor oavsett bakgrund och tillhörighet samt arbetsplatser fria från diskriminerande strukturer.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Vi kommer att kalla till intervjuer löpande under ansökningstiden.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: 3-6 månader
Arbetstid: Dagtid. 
Tillträde: 2019-08-14. Tjänsten kan ev. övergå i en tillsvidareanställning.
Tidsbegränsat till: 2019-12-20
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-05-24

Arbetsgivarens referensnummer: A872042

Upplysningar lämnas av:

Caroline Hägglund
Rektor
Telefon: 0500-49 75 75
E-post: caroline.hagglund@ skovde.se

Lotta Ahlqvist
Samordnare IAIND
Telefon: 0500-49 75 29
E-post: lotta.ahlqvist@skovde.se

Tillbaka