Stödassistent

Tillbaka

Skövde är en framtidsstad med livskvalitet och drivkraft som får spännande saker att hända. Vi har en ledande position i Skaraborg och är på god väg att nå målet att bli 60 000 invånare. Med ett expansivt näringsliv, goda utbildningsmöjligheter och närhet till natur och kultur finns goda förutsättningar för en hög livskvalitet.

Skövde kommun är inne i en spännande utvecklingsfas och som anställd hos oss får du en fantastisk möjlighet att påverka Skövdes framtid.

Sektor vård och omsorg har ca 1500 medarbetare och ansvarar för insatser till äldre och funktionshindrade. Verksamheten styrs i huvudsak utifrån Socialtjänstlagen (SoL), Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och Hälso- och sjukvårdslagen (HSL).


Sektor vård och omsorg ger stöd och service till äldre och personer med funktionsnedsättning i Skövde kommun utifrån de båda lagarna Socialtjänstlagen (SoL) och Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS).

Vår målsättning är att erbjuda stöd på rätt nivå utifrån individens behov och önskan och vi arbetar sedan många år utifrån ett aktiverande och stödjande förhållningssätt. Vi arbetar i team med olika professioner för att uppnå ett samordnat stöd till individen. Inom Sektor vård och omsorg arbetar c:a 1500 medarbetare.

Arbetsuppgifter:

Vi söker dig som vill arbetar i ett vardagsnära arbete på Smedsgårdens gruppboende för personer med funktionsnedsättning. Smedsgården ligger i utkanten av Skövde och har djur som brukarna sköter om.
Du kommer att samarbeta med många olika parter, exempelvis anhöriga, dagliga verksamhet, biståndshandläggare, arbetsterapeut, sjuksköterska och habilitering.
I arbetet ingår dokumentation i verksamhetssystemet Procapita.

Ditt arbete utgår från sektorns värdegrund: trygghet, ansvar och ett respektfullt bemötande. Medborgare som behöver omvårdnadsinsatser eller annat stöd för sin dagliga livsföring ska så långt som möjligt kunna leva och bo som självständiga medborgare i samhället.

Arbetssättet utgår från en pedagogisk grundsyn som ger brukaren möjlighet att utveckla/ behålla de egna resurser efter var och ens förmåga.

Arbetsplatsen har ÅEA, vilket innebär att man lägger schema var 8:e vecka. Tjänsten är på 75 %.

Kvalifikationer:

Omvårdnadsprogrammet, Barn och Fritid eller annan liknande utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig.

Kunskaper i tydliggörande pedagogik och lågaffektivt bemötande är meriterande.

Övrigt:

Skövde Kommun arbetar aktivt för att utveckla jämställda och jämlika verksamheter riktade till kvinnor och män, pojkar och flickor oavsett bakgrund och tillhörighet samt arbetsplatser fria från diskriminerande strukturer.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Deltid
Tillträde: 2017-04-01. Tillträde efter överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-03-23

Arbetsgivarens referensnummer: A661286

Upplysningar lämnas av:

Maria Hjärtqvist
Enhetschef
Telefon: 0500-498961

Tillbaka