Systemtekniker

Tillbaka

Skövde är en framtidsstad med livskvalitet och drivkraft som får spännande saker att hända. Vi har en ledande position i Skaraborg och är på god väg att nå målet att bli 60 000 invånare. Med ett expansivt näringsliv, goda utbildningsmöjligheter och närhet till natur och kultur finns goda förutsättningar för en hög livskvalitet.

Skövde kommun är inne i en spännande utvecklingsfas och som anställd hos oss får du en fantastisk möjlighet att påverka Skövdes framtid.

Sektor styrning och verksamhetsstöd ansvarar för områdena ekonomi- och verksamhetsstyrning, ekonomiadministration, kontaktcenter och kommunikation. Sektorn ansvarar också för administrativ styrning, arbetsgivarfrågor samt IT och andra verksamhetsstödjande funktioner såsom juridik och metodstöd i kvalitets- och utvecklingsarbete. Sektorn erbjuder tjänster till hela kommunkoncernen och leds av en sektorschef med cirka 120 medarbetare.

Avdelningen för IT & verksamhetsutveckling är med drygt 50 anställda en av Skaraborgs största IT-organisationer. Avdelningen levererar IT- och e-tjänster till kommunen och grannkommunerna. Exempel på tjänster är flexibla IT-arbetsplatser, mobila lösningar i form av trådlösa nät samt drift, support och utveckling av system. Verksamhetsstödet till sektorerna består bland annat av metodstöd inom projekt, process, systemförvaltning och digitalisering.

IT och verksamhetsutveckling består av enheterna Kvalitet- och metod, Teknik samt Support.

Arbetsuppgifter:

Vi söker en medarbetare till Teknikenheten som kommer att ingå i vår systemgrupp. Som systemtekniker kommer du att bidra till vidareutveckling och förvaltning av vår IT-plattform. Du kommer att fördjupa dig i ett eller flera tekniska områden.

Dina arbetsuppgifter innefattar bla teknikansvar för delar av avdelningens IT-plattform och flera kundnära verksamhetssystem. I det ansvaret ingår också att hantera incidenter, förändringshantering och delta i problemlösning som rör vår IT-plattform.

Vår miljö är i huvudsak baserad på Microsofts portfölj.

Beredskap ingår i tjänsten.

Du kommer att jobba nära våra kunder och det finns goda möjligheter att utvecklas mot nya ansvarsområden.

Kvalifikationer:

Du bör ha examen inom systemvetenskap från högskola/universitet, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant.

Du har/är
- engagerad, nyfiken och prestigelös
- en bakgrund som systemtekniker i en större IT-organisation
- förmåga att lyfta blicken från det operativa till det strategiska
- god självinsikt
- struktur och ordning
- målinriktad

Tekniska krav för tjänsten
- är van att arbeta med Microsoft PowerShell
- kunskap i Windows, Office 365 och Azure

Meriterande med certifiering inom ITIL.
Flytande svenska och engelska.
Du bör ha B-körkort.

Stor vikt läggs vid personlighet.


Övrigt:

Skövde Kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet och vill därmed tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-09

Arbetsgivarens referensnummer: A693867

Upplysningar lämnas av:

Stefan Borgström
E-post: stefan.borgstrom@ skovde.se

Theres Ahlberg
Driftchef
E-post: theres.ahlberg@skovde.se

Tillbaka