Verksamhetsutvecklare till området funktionsnedsättning

Tillbaka

Skövde är en framtidsstad med livskvalitet och drivkraft som får spännande saker att hända. Vi har en ledande position i Skaraborg och är på god väg att nå målet att bli 60 000 invånare. Med ett expansivt näringsliv, goda utbildningsmöjligheter och närhet till natur och kultur finns goda förutsättningar för en hög livskvalitet.

Skövde kommun är inne i en spännande utvecklingsfas och som anställd hos oss får du en fantastisk möjlighet att påverka Skövdes framtid.

Sektor vård och omsorg har ca 1500 medarbetare och ansvarar för insatser till äldre och funktionshindrade. Sektorn arbetar utifrån värdegrunden: trygghet, ansvar och ett respektfullt bemötande. Medborgare som behöver omvårdnadsinsatser eller annat stöd för sin dagliga livsföring ska så långt som möjligt kunna leva och bo som självständiga medborgare i samhället.

Är du en person med bra samarbetsförmåga, en god kommunikatör men också en person med stort intresse för området funktionsnedsättning, då kanske du är vår nya verksamhetsutvecklare? Tjänsten är placerad inom utvecklingsenheten som har till uppdrag att stödja och följa upp sektorns kvalitet- och utvecklingsarbete.

Arbetsuppgifter:

Som verksamhetsutvecklare är du en strategisk partner och ett kunskapsstöd till avdelningens chefer. Du samordnar och strukturerar verksamhetsutvecklingen inom funktionsnedsättningsområdet på både
strategisk och operativ nivå. Genom omvärldsanalys bevakar du utveckling och forskning och föreslår förbättringsområden och metodutveckling.

Som verksamhetsutvecklare kommer du att genomföra brukarundersökningar, fortsätta utvecklingen av den sociala dokumentationen och omställningen till IBIC. Du handleder, utbildar och stödjer verksamheten i arbetet med ständiga förbättringar och andra metoder och verktyg.

Du är en viktig del i att säkerställa det
systematiska kvalitetsarbetet i samarbete med avdelningens chefer och utvecklingsenhetens olika specialistfunktioner.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har en akademisk examen i socialt arbete eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet från funktionsnedsättningsområdet och utvecklingsarbete är meriterande.

Det är viktigt att du har ett utvecklingsorienterat arbetssätt, är kreativ och driven med en förmåga att starta, genomföra, följa upp och utvärdera. Du trivs med att driva fram förbättringar tillsammans med andra och
har lätt för att kommunicera och uttrycka dig i både tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper som självständighet, flexibilitet och personlig lämplighet.

Som person behöver du vara kreativ och nytänkande, engagerad och orädd men också strukturerad och målinriktad. Du har lätt för att samarbeta, skapa och upprätthålla goda relationer, delaktighet och engagemang. Du har en positiv framtoning, ser möjligheter och tycker om utmaningar.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan till ett spännande och utvecklande arbete!

Övrigt:

Skövde Kommun arbetar aktivt för att utveckla jämställda och jämlika verksamheter riktade till kvinnor och män, pojkar och flickor oavsett bakgrund och tillhörighet samt arbetsplatser fria från diskriminerande strukturer.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-04-09

Arbetsgivarens referensnummer: A664043

Upplysningar lämnas av:

Heléne Sandqvist
Utvecklingschef
Mobiltelefon: 0700-823009
Telefon: 0500-498342
E-post: helene.sandqvist@ skovde.se

Tillbaka