Avdelningen för funktionsnedsättning semestervikariat 2017

Tillbaka

Skövde är en framtidsstad med livskvalitet och drivkraft som får spännande saker att hända. Vi har en ledande position i Skaraborg och är på god väg att nå målet att bli 60 000 invånare. Med ett expansivt näringsliv, goda utbildningsmöjligheter och närhet till natur och kultur finns goda förutsättningar för en hög livskvalitet.

Skövde kommun är inne i en spännande utvecklingsfas och som anställd hos oss får du en fantastisk möjlighet att påverka Skövdes framtid.

Sektor vård och omsorg har ca 1500 medarbetare och ansvarar för insatser till äldre och funktionshindrade. Verksamheten styrs i huvudsak utifrån Socialtjänstlagen (SoL), Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och Hälso- och sjukvårdslagen (HSL).


Sektor vård och omsorg ger stöd och service till äldre och personer med funktionsnedsättning i Skövde kommun utifrån de båda lagarna Socialtjänstlagen (SoL) och Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS).

Vår målsättning är att erbjuda stöd på rätt nivå utifrån individens behov och önskan och vi arbetar sedan många år utifrån ett aktiverande och stödjande förhållningssätt. Vi arbetar i team med olika professioner för att uppnå ett samordnat stöd till individen. Inom Sektor vård och omsorg arbetar c:a 1500 medarbetare.

Arbetsuppgifter:

Arbetsuppgifterna kan bestå i att hjälpa till med den dagliga livsföringen med allt från personlig hygien till att aktivt verka för en meningsfull och stimulerande vardag utifrån individens behov, intresse och förutsättningar. I arbetsuppgifterna kan även ingå dokumentation, matlagning och städning.
Arbetsplats
Omsorgen i Skövde Kommun ger stöd till vuxna, barn och ungdomar med funktionsnedsättningar, och består av dagliga verksamheter, gruppboenden, korttidsboenden.

Daglig verksamhet
Erbjuder olika sysselsättningar, allt från arbetsuppgifter ute på företag, djurhållning, musikverksamhet, bild & form, till olika typer av sinnesträning för dem med stort omvårdnadsbehov.

Gruppboende
Arbeta som stödassistent.
Gruppbostäderna består av ett antal bostäder som är grupperade kring gemensamma utrymmen där stöd, service och omvårdnad kan ges alla tider på dygnet. Gruppbostad är ett alternativ för personer som har behov av personal dygnet runt. Förutom omvårdnad ingår fritid, kultur och rekreation.

Korttidsboende
Korttidsboende innebär avlastning till anhöriga som har barn och ungdomar med funktionshinder och miljöombyte och nya upplevelser till barnen och ungdomarna som kommer till boendet. På ”kortis” bor man periodvis.

Personlig assistans
Arbeta som personlig assistent innebär att hjälpa och stötta personer med allt i hemmet och vara med på olika aktiviteter utanför hemmet. Arbete förekommer på dygnets alla timmar. Dag/ kväll/helg och kan innefatta sovande jour eller vaken natt.

Kvalifikationer:

Utbildningskrav är Vård-och Omsorgsutbildning, Barn- och fritidsprogrammet, Fritidsledarutbildning med inriktning funktionsnedsättning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet av arbete med målgruppen eller inom vård och omsorg alternativt barn och fritid är meriterande. Arbetet kräver personlig mognad, lyhördhet, empati och servicekänsla. Du bör vara kommunikativ och kunna samarbeta väl i grupp. Du som person skall vara stresstålig och flexibel.

Arbetet förutsätter god fysisk förmåga, likaså goda språkkunskaper i svenska, både tal och skrift. Det är meriterande om du har dokumentations- och datorvana.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Du måste vara minst 18 år.

Utdrag ur Belastningsregistret .
För att arbeta med barn och ungdomar krävs ett utdrag ur Belastningsregistret
Använd blankett 442.5 http://polisen.se/Service/Blanketter/Blanketter-belastningsregistret/
För att underlätta rekryteringsprocessen bör du direkt i samband med din ansökan, begära utdraget då handläggningstiderna kan vara långa.

För att du ska få en bra inskolning arbetar vi för att du så tidigt som möjligt ska kunna börja arbeta och lära dig uppgifterna i tid innan semesterperioden börjar.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Övrigt:

Skövde Kommun arbetar aktivt för att utveckla jämställda och jämlika verksamheter riktade till kvinnor och män, pojkar och flickor oavsett bakgrund och tillhörighet samt arbetsplatser fria från diskriminerande strukturer.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform:

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning
Omfattning: Heltid / deltid
Tillträde: Vi kommer fortlöpande kalla de kandidater vi vill gå vidare med till ett första möte. Tillträde efter överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-04-30

Arbetsgivarens referensnummer: A623858

Upplysningar lämnas av:

Samordnare semesterrekrytering SVO
E-post: susanne.v.johansson@ skovde.se

Samordnare semesterrekrytering SVO alternativ 2
E-post: SVO.Pool-bokning@ skovde.se

Tillbaka