Fritidspedagog/ lärare inriktning fritidshem till Trädgårdsstadens Skola

Tillbaka

Skövde är en framtidsstad med livskvalitet och drivkraft som får spännande saker att hända. Vi har en ledande position i Skaraborg och är på god väg att nå målet att bli 60 000 invånare. Med ett expansivt näringsliv, goda utbildningsmöjligheter och närhet till natur och kultur finns goda förutsättningar för en hög livskvalitet.

Skövde kommun är inne i en spännande utvecklingsfas och som anställd hos oss får du en fantastisk möjlighet att påverka Skövdes framtid.

Skövde är en kommun som satsar offensivt på utbildning på alla nivåer. Sektor barn och utbildning, Skövdes största sektor, erbjuder en god, kreativ, lärande och utvecklande förskole- och skolmiljö för barn och ungdomar och eftersträvar en pedagogisk helhetssyn från 1-20 år. Vi har ett bra utvecklingsklimat som skapar goda förutsättningar för skolutveckling.

Arbetsuppgifter:

Trädgårdsstadens skola är en nybyggd skola som startade hösten 2018. Ditt uppdrag hos oss blir att vara medskapare av verksamheten. Ett arbete där du tillsammans med mig som rektor och pedagoger blir delaktig i arbetet att fortsätta bygga upp verksamheten på Trädgårdsstadens skola. Hösten 2019 har vi verksamhet från förskoleklass till årskurs 3 med tillhörande fritidshem. När skolan är i full drift kommer vi att vara en förskoleklass - årskurs 6 skola med kapacitet för 525 elever. Verksamheten fylls på underifrån. Förskoleverksamhet finnas i skolans lokaler, men som en egen enhet under ledning av en förskolechef.

I rollen som fritidspedagog ansvarar du för att tillsammans med rektor leda ditt arbetslag och hela fritidshemmet mot uppsatta mål, i syfte att skapa en nytänkande och stark organisation som ger eleverna allra bästa förutsättningar för utveckling och lärande.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är en engagerad och driven fritidspedagog/legitimerad lärare med inriktning fritidshem som är redo att anta utmaningen att skapa en riktigt attraktiv skola med tillhörande fritidshem där vårt sätt att organisera arbetet bygger på såväl vetenskaplig förankring som beprövad erfarenhet. Du skall ha ett starkt engagemang för elevernas utveckling och lärande men också kunna driva utvecklingsfrågor kollegialt i fritidsarbetslaget och med personalen på skolan. Vi kommer tillsammans utmana mer traditionella sätt att organisera till förmån för flexibla lösningar där tillgängliga lärmiljöer, trygghet och studiero, samt elevens måluppfyllelse är i centrum. Det är meriterande om du idag i din lärarroll/fritidspedagogroll arbetar aktivt med fritidshemmets uppgift att komplettera förskoleklass och skola, digitala verktyg, trygghet och studiero, samt tillgängliga lärmiljöer. För oss är rätt person på rätt plats viktigt därför fäster vi stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt:

Skövde Kommun arbetar aktivt för att utveckla jämställda och jämlika verksamheter riktade till kvinnor och män, pojkar och flickor oavsett bakgrund och tillhörighet samt arbetsplatser fria från diskriminerande strukturer.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2019-08-05. eller enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-05-23

Arbetsgivarens referensnummer: A876660

Upplysningar lämnas av:

Helena Birgersson
Rektor
Telefon: 0500-493181

Tillbaka