Gruppchef park

Tillbaka

Skövde är en framtidsstad med livskvalitet och drivkraft som får spännande saker att hända. Vi har en ledande position i Skaraborg och är på god väg att nå målet att bli 60 000 invånare. Med ett expansivt näringsliv, goda utbildningsmöjligheter och närhet till natur och kultur finns goda förutsättningar för en hög livskvalitet.

Skövde kommun är inne i en spännande utvecklingsfas och som anställd hos oss får du en fantastisk möjlighet att påverka Skövdes framtid.

Sektor service ansvarar för måltidsverksamhet, lokalvård och fastighetsskötsel, skötsel av gator, parker och skog, anläggningsarbeten, ledningsnätsarbeten, reparations- och verkstadsarbeten för kommunens maskiner och fordon och drift Skövde flygplats och vissa andra externt efterfrågade tjänster. Vidare ansvarar sektorn för att försörja kommunens verksamheter med lokaler och förvalta de fastigheter där kommunal verksamhet bedrivs för att vara beställarfunktion vid uppdragsgivna entreprenader och för att utveckla och förvalta de taxefinansierade verksamheterna VA (vatten och avlopp) samt eget ägt fibernät.

På arbetsavdelningen jobbar i dagsläget ca 120 personer med att leverera teknisk service till invånarna i Skövde kommun. Vi är en bred organisation som arbetar med skötsel av Skövdes parker och gator, trafikövervakning, nyanläggning, VA-underhåll, transport, verkstad, el och fiber. Vi är en organisation som arbetar enligt beställare/utförarkonceptet där vi är dem som utför till störst del.

Parkgruppen består idag av 11 ordinarie medarbetare och därutöver har vi 15 säsongsanställda som stärker upp personalstyrkan mellan april-oktober. Vi är gänget som ser till att Skövde är snyggt och rent, planterar sommarblommor och sköter grönyteskötseln i kommunens parker, torg samt fastigheter. Du kanske har sett rondelltomtarna i Skövde, våra uppskattade sommarblomsarrangemang och övrigt pynt? Det är hos gänget som gör detta vi nu söker en gruppchef! På parkgruppen arbetar i dagsläget två gruppchefer där nu den ena av dem går i pension.

Arbetsuppgifter:

Som gruppchef hos oss på arbetsavdelningen ansvarar du för planering och genomförandet av den dagliga driften vad gäller park och naturmarksskötsel. Du har ett tätt samarbete med den andra gruppchefen på park, men också med gruppchefer inom våra andra områden. Arbetet innebär en mix av att vara ute hos personalen, planera för kommande arbeten och administrativa uppgifter.
Som gruppchef ansvarar du för medarbetar och lönesamtal samt för arbetsplatsens arbetsmiljö. Du kommer också ha en tät dialog med våra beställare på sektor samhällsbyggnad och våra fastighetsförvaltare, leverantörer och entreprenörer.

Kvalifikationer:

Är självgående som chef och ledare. För oss innebär det att du har god förmåga att planera din egen dag och dina medarbetares där så behövs.

Har god samarbetsförmåga och ser värdet av ett nära samarbete med din närmsta gruppchefskollega. För oss innebär det att du ser värdet av aktiv kommunikation och återkoppling i syfte att förankra en gemensam helhetsbild. I vår verksamhet värdesätter vi kunskapsspridning.

Är tydlig i din kommunikation. För oss är det viktigt att du är tydlig i ditt ledarskap gentemot dina medarbetare och kollegor. Genom din kommunikation är du bekväm och tydlig i ditt beslutsfattande.

Är strukturerad i ditt arbetssätt. För tjänsten förutsätter det god förmåga att planera och genomföra saker i tid.

Är en god förebild för dina medarbetare. Vi vill att du genom ditt ledarskap delar med dig av din positiva energi till kollegor och medarbetare.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av grönyteskötsel i någon form.

B-körkort är ett krav.

Övrigt:

Skövde Kommun arbetar aktivt för att utveckla jämställda och jämlika verksamheter riktade till kvinnor och män, pojkar och flickor oavsett bakgrund och tillhörighet samt arbetsplatser fria från diskriminerande strukturer.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde sker enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-05-02

Arbetsgivarens referensnummer: A674783

Upplysningar lämnas av:

Emelie Karlsson Landén
Enhetschef Driftenheten
Telefon: 0500-498000

Jens Nilsson
Gruppchef Parkenheten
Telefon: 0500-497345

Tillbaka