Sektor socialtjänst söker samordnare till mottagningsteam

Tillbaka

Skövde är en framtidsstad med livskvalitet och drivkraft som får spännande saker att hända. Vi har en ledande position i Skaraborg och är på god väg att nå målet att bli 60 000 invånare. Med ett expansivt näringsliv, goda utbildningsmöjligheter och närhet till natur och kultur finns goda förutsättningar för en hög livskvalitet.

Skövde kommun är inne i en spännande utvecklingsfas och som anställd hos oss får du en fantastisk möjlighet att påverka Skövdes framtid.

Sektor Socialtjänsts verksamhetsdrivande avdelningar är organiserade i en socialpsykiatrisk avdelning, en barn- och ungdomsavdelning, en stöd- och utredningsavdelningen samt en försörjningsstöds- och integrationsavdelning. Sektorn befinner sig i ett intensivt utvecklingsskede. Extern och intern samverkan, översyn av metoder och arbetssätt, ökad volym inom verksamheten och kvalitetsfrågor står i fokus. Sektor Socialtjänst har i samverkan med grannkommuner social jour och beredskap utanför kontorstid.

Vi söker nu en samordnare till vårt mottagningsteam, ett team som är under uppbyggnad och utveckling. Teamet består av två mottagningssekreterare samt tre tjänster som är placerade på olika avdelningar men som ingår i teamet.

Arbetsuppgifter:

Är du en person som gillar att tänka och agera nytt?

Hos oss kommer du tillsammans med övriga kollegor att vara socialtjänstens första kontaktpunkt för kommunens medborgare via telefon och i vår reception. Dina uppgifter, tillsammans med mottagningssekreterarna, är att möta kommuninvånaren och i nära dialog samordna kontakt mellan medborgare och kollegor inom socialtjänsten samt även till kommunens kontaktcenter. Då du kommer att vara vår första kontakt med medborgarna kommer dina arbetsuppgifter vara präglade av en stor bredd där du bland annat tar emot ansökningar, anmälningar, handlägger förhandsbedömningar samt viss myndighetsutövning. Inom din tjänst kommer du att lämna råd, ge upplysningar, vägledning och annan hjälp och stöd inom socialtjänstens samtliga verksamhetsområden. Vidare kommer du att arbeta med viss intern administrativ service för socialtjänstens räkning.

Som samordnare ska du tillsammans med mottagningssekreterarna utveckla teamet som är under uppbyggnad. Du ska upprätthålla och utveckla den interna och externa samverkan. En viktig arbetsuppgift är kvalitetssäkring som görs genom att säkerställa fungerande rutiner och uppdatering av lagar och föreskrifter. Du ska också tillsammans med enhetschef driva och ansvara för utvecklingsfrågor.

Du kommer att ha din tjänst på Försörjningsstödsenheten men kommer att arbeta mot alla delar av Sektor socialtjänst.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är utbildad socionom eller har annan akademisk utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig.

Du har god kännedom om socialtjänsten och den lagstiftning som styr vår verksamhet.
Som person är du mycket serviceinriktad och väl medveten om hur viktigt ditt bemötande är för våra klienters upplevelse av socialtjänsten är. Då myndighetsutövning och kontakt med övriga funktioner inom socialtjänsten och kommunen är delar av dina arbetsuppgifter måste du ha ett gott öga för såväl detaljer som helheten. För dig är gott samarbete inom verksamheten viktigt och du trivs även bra med verksamhetsutveckling då du har en god förmåga att se helheten inom Sektor socialtjänst.

Övrigt:

Skövde Kommun arbetar aktivt för att utveckla jämställda och jämlika verksamheter riktade till kvinnor och män, pojkar och flickor oavsett bakgrund och tillhörighet samt arbetsplatser fria från diskriminerande strukturer.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde snarast efter överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-03-26

Arbetsgivarens referensnummer: A656555

Upplysningar lämnas av:

Cecilia Klämberg
Enhetschef
Telefon: 0500-49 80 00 vx

Tillbaka