Specialpedagog till Gymnasium Skövde Kavelbro

Tillbaka

Skövde är en framtidsstad med livskvalitet och drivkraft som får spännande saker att hända. Vi har en ledande position i Skaraborg och är på god väg att nå målet att bli 60 000 invånare. Med ett expansivt näringsliv, goda utbildningsmöjligheter och närhet till natur och kultur finns goda förutsättningar för en hög livskvalitet.

Skövde kommun är inne i en spännande utvecklingsfas och som anställd hos oss får du en fantastisk möjlighet att påverka Skövdes framtid.

Skövde är en kommun som satsar offensivt på utbildning på alla nivåer. Sektor barn och utbildning, Skövdes största sektor, erbjuder en god, kreativ, lärande och utvecklande förskole- och skolmiljö för barn och ungdomar och eftersträvar en pedagogisk helhetssyn från 1 – 20 år. Vi har ett bra utvecklingsklimat som skapar goda förutsättningar för skolutveckling.

Barn- och elevhälsan är en sektorsövergripande verksamhet. Här organiseras medicinska, psykologiska, psykosociala och specialpedagogiska kompetenser och insatser. Verksamhetens huvudsakliga uppdrag är att stödja alla barns och elevers utveckling mot utbildningens mål.

Arbetsuppgifter:

Barn- och elevhälsan söker en specialpedagog med uppdrag inom Gymnasium Skövde, Kavelbro.

Vi söker dig som är intresserad av och vill vara med och bidra till våra elevers utveckling och lärande. Om du är intresserad av att utveckla specialpedagogens och elevhälsoteamets arbetssätt och bidra till våra elevers måluppfyllelse, är du kanske vår nya kollega?

Som specialpedagog är du en viktig del av elevhälsoteamet. I teamet ingår även kurator, skolsköterska och psykolog. Tillsammans har ni som team ett nära samarbete med ansvariga rektorer och pedagogisk personal. Du tillför specialpedagogisk kompetens och arbetar med fokus på skolans lärmiljöer.

Du är en kvalificerad samtalspartner och rådgivare i pedagogiska frågor. Ditt uppdrag innebär att du håller dig uppdaterad, samt leder diskussioner kring aktuell pedagogisk forsknings- och skolutvecklingsarbete i syfte att skapa goda lärandemiljöer.

Kvalifikationer:

Barn- och elevhälsan söker Dig som är utbildad specialpedagog, gärna med erfarenhet från gymnasieskolan och med gymnasielärarexamen. Du är lyhörd, engagerad, nyfiken, kreativ och kan arbeta självständigt. Du har god förmåga att samarbeta, samt initierar och driver gärna utvecklingsarbete. Du har ett genuint intresse av att arbeta med elevers utveckling och lärande.

Du har erfarenhet av att handleda, samt god kännedom om digitala lärverktyg.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Erfarenhet krävs.


Övrigt:

Semesteranställning 40 tim/vecka.

Skövde Kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet och vill därmed tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: 2019-08-08
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-05-16

Arbetsgivarens referensnummer: A874206

Upplysningar lämnas av:

Anna Meneses Andersson
Enhetschef
Telefon: 0500-49 83 15
E-post: anna.m.andersson@ skovde.se

Tillbaka