Förstelärare till Mottagnings- och modersmålsenheten

Tillbaka

Skövde är en framtidsstad med livskvalitet och drivkraft som får spännande saker att hända. Vi har en ledande position i Skaraborg och är på god väg att nå målet att bli 60 000 invånare. Med ett expansivt näringsliv, goda utbildningsmöjligheter och närhet till natur och kultur finns goda förutsättningar för en hög livskvalitet.

Skövde kommun är inne i en spännande utvecklingsfas och som anställd hos oss får du en fantastisk möjlighet att påverka Skövdes framtid.

Skövde är en kommun som satsar offensivt på utbildning på alla nivåer. Sektor barn och utbildning, Skövdes största sektor, erbjuder en god, kreativ, lärande och utvecklande förskole- och skolmiljö för barn och ungdomar och eftersträvar en pedagogisk helhetssyn från 1-20 år. Vi har ett bra utvecklingsklimat som skapar goda förutsättningar för skolutveckling.

Mottagnings- och modersmålsenheten, MME, inrättades i januari 2017. Enheten har ett uppdrag mot Skövde kommuns förskolor, grundskolor och gymnasium i mottagandet av nyanlända barn och elever. Vi samverkar med andra enheter för att skapa goda förutsättningar för elevernas lärande.

MME organiserar och genomför undervisning samt Skolverkets obligatoriska kartläggningar för nyanlända elever under deras första åtta veckor i svensk skola. Enheten organiserar också kommunens modersmålsundervisning och studiehandledning i grundskola och gymnasium.

Vi söker nu en förstelärare för uppdrag på mottagningsenheten. I uppdraget ingår undervisning, kartläggning samt planering och genomförande av aktiviteter för kollegialt lärande. Du arbetar tätt tillsammans med kollegor på enheten och samverkar med lärare på kommunens skolor. Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter:

Uppdraget innebär att undervisa och kartlägga nyanlända elever, både enskilt och tillsammans med andra, och att aktivt delta i vårt utvecklingsarbete. Ditt försteläraruppdrag omfattar ansvar för att organisera för kollegialt lärande och förändringsarbete i lärargruppen. Du förväntas leda kollegial fortbildning kring Skolverkets kartläggningsmaterial. Du kommer också att organisera och vara sammankallande i kommunens nätverk för undervisande lärare i svenska som andraspråk.

Du förväntas vara aktiv i det systematiska kvalitetsarbetet genom att följa upp och utvärdera enhetens arbete tillsammans med övriga medarbetare för att utveckla och förbättra verksamheten genom tydliga och gemensamma mål, rutiner och processer. Vi erbjuder dig omväxlande arbetsuppgifter i en positiv miljö.

Kvalifikationer:

Du som söker
• är legitimerad/behörig grundskollärare med behörighet i svenska som andraspråk för hela grundskolan
• har erfarenhet av undervisning och mottagande av nyanlända elever
• har god kunskap om andraspråksundervisning och ett språkutvecklande arbetssätt
• har god kunskap om det svenska skolsystemet
• gör eleven delaktig och utvecklar elevens förmåga att hitta strategier för lärande
• ser det kollegiala lärandet som utgångspunkt för att skapa ny och fördjupad kunskap
• är trygg och stabil i din yrkesroll, har en god självinsikt och arbetar självständigt
• har god samarbetsförmåga och är flexibel utifrån verksamhetens behov
• är ansvarstagande och har en stark egen drivkraft för att utveckla och förbättra verksamheten utifrån ett systematiskt kvalitetsarbete

Meriterande är
Behörighet i svenska som andraspråk på gymnasienivå
Kunskaper i flera språk
Specialpedagogisk kompetens

Digital kompetens är en förutsättning för att lyckas med uppdraget. Du kan använda digitala verktyg som resurs i undervisningen tillsammans med elever. Du har god förmåga att lyssna och kommunicera med andra både i arbetet med barn och unga samt i mötet med andra vuxna. Du håller god ordning och skapar struktur i arbetet samtidigt som du kan vara flexibel. Du kan arbeta självständigt men också att samarbeta med andra mot uppsatta mål. Du uttrycker dig väl i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Övrigt:

Skövde kommun arbetar aktivt för att utveckla jämställda och jämlika verksamheter riktade till kvinnor och män, pojkar och flickor oavsett bakgrund och tillhörighet samt arbetsplatser fria från diskriminerande strukturer.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: 2019-08-12. eller enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-05-20

Arbetsgivarens referensnummer: A874526

Upplysningar lämnas av:

Annica Liljestrand
Tf rektor
Telefon: 0500-497786

Tillbaka