Studie- och yrkesvägledare

Tillbaka

Skövde är en framtidsstad med livskvalitet och drivkraft som får spännande saker att hända. Vi har en ledande position i Skaraborg och är på god väg att nå målet att bli 60 000 invånare. Med ett expansivt näringsliv, goda utbildningsmöjligheter och närhet till natur och kultur finns goda förutsättningar för en hög livskvalitet.

Skövde kommun är inne i en spännande utvecklingsfas och som anställd hos oss får du en fantastisk möjlighet att påverka Skövdes framtid.

Skövde är en kommun som satsar offensivt på utbildning på alla nivåer. Sektor barn och utbildning, Skövdes största sektor, erbjuder en god, kreativ, lärande och utvecklande förskole- och skolmiljö för barn och ungdomar och eftersträvar en pedagogisk helhetssyn från 0 – 19 år. Vi har ett bra utvecklingsklimat som skapar goda förutsättningar för skolutveckling.
En viktig del för utvecklingen av våra elever och ungdomar är att stödja och hjälpa dem att göra välgrundade studie- och yrkesval.

Arbetsuppgifter:

Studie- och yrkesvägledaren är en mycket viktig person för att våra grundskoleelever ska kunna göra medvetna och väl underbyggda val. En stor del av tjänsten innebär att informera och vägleda eleverna inför studie- och yrkesvalssituationer främst mot 9:ornas gymnasieval men även mot arbetsmarknad och framtid. Arbetet innebär mycket kontakt med elever, föräldrar, arbetslivets representanter och skolans övriga personal.
SYV organisationen i Skövde är organiserad under en chef med ansvaret för studie- och yrkesvägledningen från grundskolan till och med gymnasiet, men det dagliga arbetet leds och genomförs på respektive skola.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är strukturerad, flexibel och som har lätt att skapa förtroende i kontakter med andra. Du uttrycker dig väl i tal och skrift och har goda kunskaper om det svenska studiesystemet. I samtal har du ett coachande förhållningssätt och har stor tilltro till individens egen förmåga att hitta lösningar. Du kan hantera hög arbetsbelastning och bibehålla lösningsfokus. Du har en drivkraft i att lära och hitta nya vägar. Du använder ditt engagemang för att motivera de människor du möter i arbetet. Du har/kommer att ha studie- och yrkesvägledarexamen.
Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.
Körkort är ett krav.

Övrigt:

Skövde Kommun arbetar aktivt för att utveckla jämställda och jämlika verksamheter riktade till kvinnor och män, pojkar och flickor oavsett bakgrund och tillhörighet samt arbetsplatser fria från diskriminerande strukturer.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2017-08-14. Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-04-03

Arbetsgivarens referensnummer: A617997

Upplysningar lämnas av:

Gunilla Sandberg
Chef för pedagogiska kompetenser
Telefon: 0500-49 83 15
E-post: gunilla.sandberg@ skovde.se

Facklig(a) företrädare
Charlotta Widman Pettersson
Specialpedagog
Telefon: 0500-49 89 50
E-post: charlotta.widman@ skovde.se

Tillbaka