Lärare till Bygg- och anläggningsprogr, inrikt anläggningsfordon

Tillbaka

Skövde är en framtidsstad med livskvalitet och drivkraft som får spännande saker att hända. Vi har en ledande position i Skaraborg och är på god väg att nå målet att bli 60 000 invånare. Med ett expansivt näringsliv, goda utbildningsmöjligheter och närhet till natur och kultur finns goda förutsättningar för en hög livskvalitet.

Skövde kommun är inne i en spännande utvecklingsfas och som anställd hos oss får du en fantastisk möjlighet att påverka Skövdes framtid.

Skövde är en kommun som satsar offensivt på utbildning på alla nivåer. Sektor barn och utbildning, Skövdes största sektor, erbjuder en god, kreativ, lärande och utvecklande förskole- och skolmiljö för barn och ungdomar och eftersträvar en pedagogisk helhetssyn från 0 – 19 år. Vi har ett bra utvecklingsklimat som skapar goda förutsättningar för skolutveckling.

Gymnasium Skövde är samlingsnamnet för kommunens två gymnasieskolor Kavelbro och Västerhöjd. Tillsammans erbjuder skolorna 16 nationella gymnasieprogram, introduktionsprogram med olika inriktningar samt gymnasiesärskola med fyra nationella program och individuellt program. Vi erbjuder också nationella idrottsutbildningar inom handboll och fotboll samt riksidrottsutbildning inom motocross och enduro. Våra skolor är certifierade FN-skolor och har ett brett internationellt kontaktnät och utbyte med andra länder. Vi ingår även i Teknikcollege och Vård- och omsorgscollege. Gymnasium Skövde har idag cirka 2 300 elever och 300 anställda. Läs mer: www.gymnasiumskovde.se

Arbetsuppgifter:

Vill du ha ett spännande, utvecklande och utmanande arbete som också ger dig stor frihet? Då är du välkommen med din ansökan till oss!

Arbetet innebär undervisning i yrkesämnen på Byggprogrammet, inriktning anläggningsfordon med förekommande arbetsuppgifter.

Arbetet består av att planera, strukturera och genomföra undervisning, såväl teoretiskt som praktiskt samt att handleda elever, dokumentera deras studieresultat och sätta betyg. Som lärare på ett yrkesprogram ingår även att införskaffa APL-platser och besöka eleverna på deras APL-platser. Du kommer också att vara mentor för en grupp elever. I uppdraget som lärare krävs ett tryggt ledarskap där du engagerar, utmanar och är kreativ och har ett gott bemötande.

Kvalifikationer:

Vi söker dig med yrkesvana inom anläggning och anläggningsförare. Du måste ha B-körkort och inneha yrkesbevis som anläggningsförare. Vidare krävs erfarenhet från branschen och är du behörig yrkeslärare är det meriterande, men inget krav. Har du inte behörig yrkeslärare idag får du genomgå utbildning inom anställningen.

Som person söker vi dig som är flexibel och har lätt för att samarbeta med ungdomar samt kollegor. Vi vill att du trivs med att jobba både självständigt och i arbetslag och har en positiv inställning. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Nyfiken på vår skola och vill veta mer? Tveka inte och hör av dig till nedan kontaktpersoner via tel eller e-post.

Vi ser fram emot din ansökan!

Övrigt:

Skövde Kommun arbetar aktivt för att utveckla jämställda och jämlika verksamheter riktade till kvinnor och män, pojkar och flickor oavsett bakgrund och tillhörighet samt arbetsplatser fria från diskriminerande strukturer.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2017-08-01. Tillträde angivit datum eller efter överenskommelse
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-04-30

Arbetsgivarens referensnummer: A660728

Upplysningar lämnas av:

Fredrik Hasselplan
Rektor
Telefon: 0500-49 75 05
E-post: fredrik.hasselplan@ skovde.se

Helen Ödberg
Programledare
Telefon: 0500-49 76 37

Tillbaka