Vårdare/ vårdarinna till Gymnasium Skövde Kavelbro, gymnasiesärskolan

Tillbaka

Skövde är en framtidsstad med livskvalitet och drivkraft som får spännande saker att hända. Vi har en ledande position i Skaraborg och är på god väg att nå målet att bli 60 000 invånare. Med ett expansivt näringsliv, goda utbildningsmöjligheter och närhet till natur och kultur finns goda förutsättningar för en hög livskvalitet.

Skövde kommun är inne i en spännande utvecklingsfas och som anställd hos oss får du en fantastisk möjlighet att påverka Skövdes framtid.

Skövde är en kommun som satsar offensivt på utbildning på alla nivåer. Sektor barn och utbildning, Skövdes största sektor, erbjuder en god, kreativ, lärande och utvecklande förskole- och skolmiljö för barn och ungdomar och eftersträvar en pedagogisk helhetssyn från 1 – 20 år. Vi har ett bra utvecklingsklimat som skapar goda förutsättningar för skolutveckling.

Gymnasium Skövde är samlingsnamnet för Skövde kommuns två gymnasieskolor Kavelbro och Västerhöjd. Tillsammans erbjuder skolorna 16 nationella gymnasieprogram, introduktionsprogram med olika inriktningar samt gymnasiesärskola med fyra nationella program och individuellt program. Vi erbjuder också nationella idrottsutbildningar inom handboll och fotboll . Våra skolor är certifierade FN-skolor och har ett brett internationellt kontaktnät och utbyte med andra länder. Vi ingår även i Teknikcollege och Vård- och omsorgscollege. Gymnasium Skövde har idag cirka 2 300 elever och 300 anställda.
Läs mer: www.gymnasiumskovde.se

Arbetsuppgifter:

Vill du ha ett spännande, utvecklande och utmanande arbete som också ger dig stor frihet? Då är du välkommen med din ansökan till oss!

I rollen som vårdare/vårdarinna hos oss får du dela med dig av din kunskap till våra elever. Du är en stor och viktig del av elevernas utveckling, men är också en viktig del av Gymnasium Skövdes fortsatta utveckling.

Arbete med elever som är baserat på gymnasiesärskolans läroplan. I arbetsuppgifterna ingår att stötta elever med olika funktionsvariationer och på olika utvecklingsnivå i pedagogiska och vardagliga situationer.

Kvalifikationer:

Vi söker dig med starkt engagemang för ungdomar och som tycker om att arbeta med elevernas lärande. Du har en Vård- och Omsorgsutbildning alternativt Barn- och Fritidsutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har även tidigare erfarenhet och kunskap om autism och ungdomar med funktionsvariationer.

Goda kunskaper i AKK erfordras.

Du är öppen för nya arbetssätt och har en positiv människosyn. Du är också ansvarstagande och resultatmedveten och antar gärna nya utmaningar. Du behöver även vara en lugn, stabil person med god samarbetsförmåga och förmåga att se individuella lösningar för eleverna.

Vår verksamhet bygger på kontinuerlig samverkan och utveckling, vilket innebär att det är viktigt att du även har en god samarbetsförmåga i förhållande till elever, lärare, föräldrar och andra samarbetspartners både inom och utom den egna organisationen.

Eleverna står i centrum och det är viktigt att du som person passar in i verksamheten, vilket gör att vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Inför tjänstetillsättning uppvisas utdrag ur belastningsregistret.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi kommer att kalla till intervjuer löpande under ansökningstiden.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Sökande ska uppvisa utdrag ur belastningsregistret inför ev. anställning.


Skövde Kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet och vill därmed tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Deltid. 90 %
Löneform: Månadslön. Uppehållsanställning
Varaktighet: 3-6 månader
Arbetstid: Dagtid. 
Tillträde: 2019-08-15
Tidsbegränsat till: 2019-12-20
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-05-24

Arbetsgivarens referensnummer: A876964

Upplysningar lämnas av:

Caroline Hägglund
Rektor
Telefon: 0500-49 75 75
E-post: caroline.hagglund@ skovde.se

Marie Sirén
Samordnare IPA
Telefon: 0500-49 76 14
E-post: marie.siren@skovde.se

Tillbaka