Supporttekniker IT-arbetsplats

Tillbaka

Skövde är en framtidsstad med livskvalitet och drivkraft som får spännande saker att hända. Vi har en ledande position i Skaraborg och är på god väg att nå målet att bli 60 000 invånare.

Med ett expansivt näringsliv, goda utbildningsmöjligheter och närhet till natur och kultur finns goda förutsättningar för en hög livskvalitet.

Skövde kommun är inne i en spännande utvecklingsfas och som anställd hos oss får du en fantastisk möjlighet att påverka Skövdes framtid.

Sektor styrning och verksamhetsstöd ansvarar för områdena ekonomi- och verksamhetsstyrning, ekonomiadministration, kontaktcenter och kommunikation. Sektorn ansvarar också för administrativ styrning, arbetsgivarfrågor samt IT och andra verksamhetsstödjande funktioner såsom juridik och metodstöd i kvalitets- och utvecklingsarbete. Sektorn erbjuder tjänster till hela kommunkoncernen och leds av en sektorschef med cirka 120 medarbetare.

Avdelningen för IT & verksamhetsutveckling är med drygt 50 anställda en av Skaraborgs största IT-organisationer. Avdelningen levererar IT- och e-tjänster till kommunen och grannkommunerna. Exempel på tjänster är flexibla IT-arbetsplatser, mobila lösningar i form av trådlösa nät samt drift, support och utveckling av system. Verksamhetsstödet till sektorerna består bland annat av metodstöd inom projekt, process, systemförvaltning och digitalisering.

IT och verksamhetsutveckling består av enheterna Kvalitet- och metod, Teknik samt Support.

Arbetsuppgifter:

Vi söker en supporttekniker till tjänsteområdet IT-arbetsplats. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att samordna, kvalitetssäkra och effektuera våra kunders beställningar av datorer, skärmar och tillbehör. Du kommer jobba med debiteringsunderlag, kontera leverantörsfakturor samt delta i livscykelhanteringen med planering av leveranser, utbyten och återtag av datorer.

I arbetsuppgifterna ingår mycket kontakter med kunder, behöriga beställare och leverantörer. Du blir något av en spindel i nätet när det kommer till beställningskedjans samtliga moment. I kundkontakten ser du självständigt när situationen kräver det och rycker in och ger användarsupport.

Du kommer även ha en viktig uppgift när det kommer till avvikelsehantering. Vår målsättning är att öka energin och närvaron vid de tillfällen när leveranser inte går som planerat. Våra kunder ska alltid ha senaste status och känna att vi anstränger oss för att minimera påverkan och i förekommande fall erbjuda alternativ och här blir du en viktig pusselbit.

Kvalifikationer:

Vi ser helst att du har relevant examen ifrån högskola/universitet eller annan likvärdig utbildning.

Du har flerårig erfarenhet från liknande arbetsuppgifter, gärna från privat sektor.

Du har goda kunskaper i användaradministration i AD-miljö, nätverk och Office-paketet.

Flytande svenska och god engelska i tal och skrift samt B-körkort är krav.

Har du jobbat med leasing av tillgångar som datorer, skärmar och tillbehör är det en merit.

Likaså om du har kunskaper/certifieringar i ITIL samt Microsofts klient- och serversvit.

Du får gärna ha erfarenhet av ekonomisystem och system för hantering av tillgångar som datorer, skärmar och tillbehör.

Du har pedagogisk förmåga och kan lämna tydlig information och klara besked.

Gillar att ha mycket kundkontakt och har djup service- och ansvarskänsla.

Är strukturerad, självständig och har samtidigt hög samarbetsförmåga.

Har viljan att ständigt utvecklas och sträva mot nya ansvarsområden.

Vi lägger stor vikt vid din personlighet.

Övrigt:

Skövde Kommun arbetar aktivt för att utveckla jämställda och jämlika verksamheter riktade till kvinnor och män, pojkar och flickor oavsett bakgrund och tillhörighet samt arbetsplatser fria från diskriminerande strukturer.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-09

Arbetsgivarens referensnummer: A699695

Upplysningar lämnas av:

Peter Wiman
Supportchef
Telefon: 0500-493616
E-post: peter.wiman@skovde.se

Tillbaka