Elevassistent till Tidanskolan, 65% tidsbegränsad anställning

Tillbaka

Skövde är en framtidsstad med livskvalitet och drivkraft som får spännande saker att hända. Vi har en ledande position i Skaraborg och är på god väg att nå målet att bli 60 000 invånare. Med ett expansivt näringsliv, goda utbildningsmöjligheter och närhet till natur och kultur finns goda förutsättningar för en hög livskvalitet.

Skövde kommun är inne i en spännande utvecklingsfas och som anställd hos oss får du en fantastisk möjlighet att påverka Skövdes framtid.

Skövde är en kommun som satsar offensivt på utbildning på alla nivåer. Sektor barn och utbildning, Skövdes största sektor, erbjuder en god, kreativ, lärande och utvecklande förskole- och skolmiljö för barn och ungdomar och eftersträvar en pedagogisk helhetssyn från 0 19 år. Vi har ett bra utvecklingsklimat som skapar goda förutsättningar för skolutveckling.

En liten enhet med stora möjligheter.

I norra delen av Skövde kommun hittar du enheten Tidan/Väring. Våra skolor är Tidanskolan med ca 150 elever och Värings skola med ca 120 elever. Inom enheten skapar vi mötesplatser för pedagogiska diskussioner. Det finns en utvecklings-grupp som arbetar med långsiktiga strategiska frågor som är gemensamma för hela enheten.

Till Tidanenheten räknas förutom skolan också förskola och fritidshem. Tidanskolan ser IKT som en del av elevernas vardag. På vår skola integrerar vi elever från olika kulturer. Förutom att Tidanskolan är en landsbygdsskola i vackra omgivningar är vi också stolta över vårt alldeles egna poolområde med en barnpool och en större simbassäng.

Arbetsuppgifter:

Arbetsuppgifterna handlar om att stödja elever i sitt lärande. Elevassistentuppdraget bygger på att du kan skapa goda förutsättningar för elevers lärande i samarbete med andra pedagoger på skolan. Assistentsysslor kan förekomma.

Kvalifikationer:

Du har som lägst gymnasieutbildning, gärna barnskötar-, elevassistent- eller omvårdnadsutbildning. Att du är trygg i din vuxenroll och har en god förmåga att bygga och bibehålla goda relationer, är en förutsättning. Vi vill att du har lätt för att samarbeta med både elever, föräldrar och personal samt att du har förmågan att ta egna initiativ och eget ansvar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Erfarenhet av att arbeta med barn i behov av särskilt stöd är naturligtvis meriterande. Flerspråkighet är meriterande, gärna arabiska och assyriska.

Erfarenhet krävs.

Övrigt:

Skövde Kommun arbetar aktivt för att utveckla jämställda och jämlika verksamheter riktade till kvinnor och män, pojkar och flickor oavsett bakgrund och tillhörighet samt arbetsplatser fria från diskriminerande strukturer.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Deltid
Tillträde: 2019-08-19. Möjlighet till förlängning, samt högre tjänstgöringsgrad. Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten ej behöver tas i anspråk för eventuell omplacering inom kommunen.
Tidsbegränsat till: 2019-12-20
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-05-29

Arbetsgivarens referensnummer: A601199 - Kopia (2)

Upplysningar lämnas av:

Stina Norén
Rektor
Telefon: 0500-49 72 90
E-post: stina.noren@skovde.se

Tillbaka