Yrkeslärare El & energiprogrammet

Tillbaka

Skövde är en framtidsstad med livskvalitet och drivkraft som får spännande saker att hända. Vi har en ledande position i Skaraborg och är på god väg att nå målet att bli 60 000 invånare. Med ett expansivt näringsliv, goda utbildningsmöjligheter och närhet till natur och kultur finns goda förutsättningar för en hög livskvalitet.

Skövde kommun är inne i en spännande utvecklingsfas och som anställd hos oss får du en fantastisk möjlighet att påverka Skövdes framtid.

Skövde är en kommun som satsar offensivt på utbildning på alla nivåer. Sektor barn och utbildning, Skövdes största sektor, erbjuder en god, kreativ, lärande och utvecklande förskole- och skolmiljö för barn och ungdomar och eftersträvar en pedagogisk helhetssyn från 0 – 19 år. Vi har ett bra utvecklingsklimat som skapar goda förutsättningar för skolutveckling.

Gymnasium Skövde är samlingsnamnet för kommunens två gymnasieskolor Kavelbro och Västerhöjd. Tillsammans erbjuder skolorna 16 nationella gymnasieprogram, introduktionsprogram med olika inriktningar samt gymnasiesärskola med fyra nationella program och individuellt program. Vi erbjuder också nationella idrottsutbildningar inom handboll och fotboll samt riksidrottsutbildning inom motocross och enduro. Våra skolor är certifierade FN-skolor och har ett brett internationellt kontaktnät och utbyte med andra länder. Vi ingår även i Teknikcollege och Vård- och omsorgscollege. Gymnasium Skövde har idag cirka 2 300 elever och 300 anställda. Läs mer: www.gymnasiumskovde.se

Vill du ha ett spännande, utvecklande och utmanande arbete som också ger dig stor frihet? Då är du välkommen med din ansökan till oss!

Arbetsuppgifter:

I rollen som yrkeslärare inom el-ämnen hos oss får du möjlighet att fördjupa dig inom aktuella ämnen samtidigt som du får dela med dig av din kunskap till våra elever. Du är en stor och viktig del av elevernas utveckling, men är också en viktig del av Gymnasium Skövdes fortsatta utveckling. Som yrkeslärare hos oss ingår även mentorskap för våra elever.

Elprogrammet på Gymnasium Skövde Kavelbro söker nu två nya medarbetare på grund av pensionsavgångar. Du kommer att ingå i ett arbetslag med el-lärare och lärare inom gymnasiegemensamma ämnen. Uppdraget innebär att du kommer att ansvara för kurser inom elprogrammet. Stor påverkansmöjlighet finns att rotera kring olika kurser och upplägg då du kommer vara omgiven av rutinerade kollegor.
Programmet är en ETG-partner skola.

Kvalifikationer:

Vi söker dig med starkt engagemang för ungdomar och som tycker om att arbeta med elevernas lärande. Vi hoppas att du har kvalifikationer som eltekniker/elektriker inom industrin alternativt har kunskaper inom fastighetsautomation. Tjänsterna kan anpassas med övriga arbetslaget allt utefter de kvalifikationer du har. Legitimation är inget krav men meriterande. Kanske just du är nyfiken på att byta till utbildningsbranschen efter ett antal år som eltekniker/elektriker eller liknande. Utbildning till lärare kan ske under arbetets gång.

Du är öppen för nya arbetssätt och har en positiv människosyn. Du är också ansvarstagande och resultatmedveten och antar gärna nya utmaningar. Vår verksamhet bygger på kontinuerlig samverkan och utveckling, vilket innebär att det är viktigt att du även har en god samarbetsförmåga i förhållande till elever, lärare, föräldrar och andra samarbetspartners både inom och utom den egna organisationen.

Eleverna står i centrum och det är viktigt att du som person passar in i verksamheten, vilket gör att vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Känner just du dig manad att söka? Välkommen med din ansökan och har du frågor kontaktar du Niklas alt Fredrik, kontaktuppgifter finner du nedan.

Övrigt:

Skövde Kommun arbetar aktivt för att utveckla jämställda och jämlika verksamheter riktade till kvinnor och män, pojkar och flickor oavsett bakgrund och tillhörighet samt arbetsplatser fria från diskriminerande strukturer.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Båda tjänsterna har tillträde efter överenskommelse alternativt tidigast 2017-05-30
Antal platser: 2

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-04-20

Arbetsgivarens referensnummer: A660708

Upplysningar lämnas av:

Niklas Karlsson
Programledare
Telefon: 0500-49 75 30

Fredrik Hasselplan
Rektor
Telefon: 0500-49 75 05
E-post: fredrik.hasselplan@ skovde.se

Tillbaka