Lärare Industritekniska programmet, inr svets, Gymnasium Skövde Kavelbro

Tillbaka

Skövde är en framtidsstad med livskvalitet och drivkraft som får spännande saker att hända. Vi har en ledande position i Skaraborg och är på god väg att nå målet att bli 60 000 invånare. Med ett expansivt näringsliv, goda utbildningsmöjligheter och närhet till natur och kultur finns goda förutsättningar för en hög livskvalitet.

Skövde kommun är inne i en spännande utvecklingsfas och som anställd hos oss får du en fantastisk möjlighet att påverka Skövdes framtid.

Skövde är en kommun som satsar offensivt på utbildning på alla nivåer. Sektor barn och utbildning, Skövdes största sektor, erbjuder en god, kreativ, lärande och utvecklande förskole- och skolmiljö för barn och ungdomar och eftersträvar en pedagogisk helhetssyn från 1 20 år. Vi har ett bra utvecklingsklimat som skapar goda förutsättningar för skolutveckling.

Gymnasium Skövde är samlingsnamnet för kommunens två gymnasieskolor Kavelbro och Västerhöjd. Tillsammans erbjuder skolorna 16 nationella gymnasieprogram, introduktionsprogram med olika inriktningar samt gymnasiesärskola med fyra nationella program och individuellt program. Vi erbjuder också nationella idrottsutbildningar inom handboll och fotboll. Våra skolor är certifierade FN-skolor och har ett brett internationellt kontaktnät och utbyte med andra länder. Vi ingår även i Teknikcollege och Vård- och omsorgscollege. Gymnasium Skövde har idag cirka 2 300 elever och 300 anställda. Läs mer: www.gymnasiumskovde.se

Arbetsuppgifter:

Vill du ha ett spännande, utvecklande och utmanande arbete som också ger dig stor frihet? Då är du välkommen med din ansökan till oss!
Arbetet innebär undervisning i yrkesämnen inom Industriprogrammet, inriktning Svets, med förekommande arbetsuppgifter.
Arbetet består av att planera, strukturera och genomföra undervisning, såväl teoretiskt som praktiskt samt att handleda elever, dokumentera deras studieresultat och sätta betyg. Som lärare på ett yrkesprogram ingår även att införskaffa APL-platser och besöka eleverna på deras APL-platser. Du kommer också att vara mentor för en grupp elever. I uppdraget som lärare krävs ett tryggt ledarskap där du engagerar, utmanar och är kreativ och har ett gott bemötande.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är en yrkeserfaren svetsare med en bred kompetens inom svetsyrket. Du har ett engagemang för ungdomar och tycker om att arbeta med elevernas lärande. Vidare krävs erfarenhet från branschen och är du behörig yrkeslärare är det klart meriterande, men inget krav. Är du inte behörig yrkeslärare idag får du genomgå utbildning inom anställningen.
Meriterande är licenser inom olika svetsmetoder eller IWS-utbildning.
Du är öppen för nya arbetssätt och har en positiv människosyn. Du är också ansvarstagande och resultatmedveten och antar gärna nya utmaningar. Vår verksamhet bygger på kontinuerlig samverkan och utveckling, vilket innebär att det är viktigt att du även har en god samarbetsförmåga i förhållande till elever, lärare, föräldrar och andra samarbetspartners både inom och utom den egna organisationen.
Eleverna står i centrum och det är viktigt att du som person passar in i verksamheten, vilket gör att vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Övrigt:

Skövde Kommun arbetar aktivt för att utveckla jämställda och jämlika verksamheter riktade till kvinnor och män, pojkar och flickor oavsett bakgrund och tillhörighet samt arbetsplatser fria från diskriminerande strukturer.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Vi kommer att kalla till intervjuer löpande under ansökningstiden.
Inför ev. intervju ska utdrag ur belastningsregistret uppvisas.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid. 
Tillträde: 2019-08-14. Med pedagogisk behörighet är tjänsten en tillsvidareanställning, annars tidsbegränsad anställning.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-05-29

Arbetsgivarens referensnummer: A876180

Upplysningar lämnas av:

Sofia Hottöfjäll
Rektor Kavelbro
Mobiltelefon: 0761-07 03 61
Telefon: 0500/49 75 87
E-post: sofia.hottofjall@ skovde.se

Tillbaka