Avdelningen för äldreomsorg semestervikariat 2017

Tillbaka

Skövde är en framtidsstad med livskvalitet och drivkraft som får spännande saker att hända. Vi har en ledande position i Skaraborg och är på god väg att nå målet att bli 60 000 invånare. Med ett expansivt näringsliv, goda utbildningsmöjligheter och närhet till natur och kultur finns goda förutsättningar för en hög livskvalitet.

Skövde kommun är inne i en spännande utvecklingsfas och som anställd hos oss får du en fantastisk möjlighet att påverka Skövdes framtid.

Sektor vård och omsorg har ca 1500 medarbetare och ansvarar för insatser till äldre och funktionshindrade. Verksamheten styrs i huvudsak utifrån Socialtjänstlagen (SoL), Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och Hälso- och sjukvårdslagen (HSL).

Arbetsuppgifter:

Arbetsuppgifterna kan bestå i att hjälpa till med den dagliga livsföringen med allt från personlig hygien till att aktivt verka för en meningsfull och stimulerande vardag utifrån individens behov, intresse och förutsättningar. I arbetsuppgifterna kan även ingå dokumentation, matlagning och städning.

Äldreomsorgen i Skövde kommun ger stöd till vuxna som behöver stöd för att klara av sin vardag och består av hemvård och äldreboenden.

Hemvården
Undersköterskans uppgift är att stärka den enskildes möjligheter att bo kvar hemma. Det kan exempelvis vara hjälp med inköp, dusch, städ, trygghetslarm eller annat som kan behövas för att klara av vardagen.

Äldreboende
Äldreboende är ett särskilt boende för personer med stora dagliga behov. Vissa äldreboenden är speciellt avsedda för personer med demenssjukdomar. Arbetet innebär att vara behjälpliga med personlig omvårdnad.

Arbetet förekommer dygnets alla timmar, dag, kväll samt helg.

Kvalifikationer:

Utbildningskrav för att arbeta inom Äldreomsorgen är vård- och omsorgsutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Inom Hemvården är körkort till manuellt växlad bil ett krav.

Du ska ha ett gott bemötande och vara en person som är duktig på att skapa goda relationer.

Arbetet förutsätter god fysisk förmåga, likaså goda språkkunskaper i svenska, både tal och skrift. Det är meriterande om du har dokumentations- och datorvana.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Du måste vara minst 18 år.


För att du ska få en bra inskolning arbetar vi för att du så tidigt som möjligt ska kunna börja arbeta och lära dig uppgifterna i tid innan semesterperioden börjar.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Övrigt:

Skövde Kommun arbetar aktivt för att utveckla jämställda och jämlika verksamheter riktade till kvinnor och män, pojkar och flickor oavsett bakgrund och tillhörighet samt arbetsplatser fria från diskriminerande strukturer.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform:

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning
Omfattning: Heltid / deltid
Tillträde: Vi kommer fortlöpande kalla de kandidater vi vill gå vidare med till ett första möte. Tillträde efter överenskommelse.
Antal platser: 50

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-04-30

Arbetsgivarens referensnummer: A623871

Upplysningar lämnas av:

Samordnare semesterrekrytering SVO
E-post: susanne.v.johansson@ skovde.se

Samordnare semesterrekrytering SVO alternativ 2
E-post: SVO.Pool-bokning@ skovde.se

Tillbaka