Stödassistent till Stödteamet

Tillbaka

Skövde är en framtidsstad med livskvalitet och drivkraft som får spännande saker att hända. Vi har en ledande position i Skaraborg och är på god väg att nå målet att bli 60 000 invånare. Med ett expansivt näringsliv, goda utbildningsmöjligheter och närhet till natur och kultur finns goda förutsättningar för en hög livskvalitet.

Skövde kommun är inne i en spännande utvecklingsfas och som anställd hos oss får du en fantastisk möjlighet att påverka Skövdes framtid.

Sektor vård och omsorg har ca 1500 medarbetare och ansvarar för insatser till äldre och funktionshindrade. Verksamheten styrs i huvudsak utifrån Socialtjänstlagen (SoL), Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och Hälso- och sjukvårdslagen (HSL).


Sektor vård och omsorg ger stöd och service till äldre och personer med funktionsnedsättning i Skövde kommun utifrån de båda lagarna Socialtjänstlagen (SoL) och Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS).

Vår målsättning är att erbjuda stöd på rätt nivå utifrån individens behov och önskan och vi arbetar sedan många år utifrån ett aktiverande och stödjande förhållningssätt. Vi arbetar i team med olika professioner för att uppnå ett samordnat stöd till individen. Inom Sektor vård och omsorg arbetar c:a 1500 medarbetare.

Arbetsuppgifter:

Ditt huvudsakliga uppdrag är att utveckla och erbjuda ett pedagogiskt stöd och en service som bidrar till ett meningsfullt, självständigt och utvecklande liv i enlighet med beslutade insatser enligt SoL.
I Stödteamet arbetar vi målinriktat genom tydliggörande pedagogik och utgår från Individen och dennes förutsättningar. I uppdraget ingår även att stötta ordinarie personal vid extra ordinära händelser inom Avdelningen för funktionsnedsättning.
Du kommer att samarbeta med många olika parter, exempelvis anhöriga, daglig verksamhet, biståndshandläggare, arbetsterapeuter, Sjuksköterska, habilitering. I arbetet ingår dokumentation i verksamhetssystemet Procapita.
I uppdraget ingår att arbeta utifrån individens individuellas mål, verksamhetens mål och sektorns värdegrund; trygghet, ansvarskänsla och respektfullt bemötande.
Schemat omfattar dag, kväll, helg samt sovande jour.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är en lyhörd och engagerad person och som vill vara en drivkraft i Stödteamet. Du har någon form av omvårdnadsutbildning eller utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren finner likvärdig.
Du är en positiv person som ser lösningar framför problem.
Du är en strukturerad person och vill arbeta mot tydliga mål.
Tjänsten kräver både god kunskap och erfarenhet av arbete med personer med funktionsnedsättning.
Erfarenhet av arbete med högfungerande personer och med behov av särskilt stöd är meriterande.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, Körkort är ett krav.

Övrigt:

Skövde Kommun arbetar aktivt för att utveckla jämställda och jämlika verksamheter riktade till kvinnor och män, pojkar och flickor oavsett bakgrund och tillhörighet samt arbetsplatser fria från diskriminerande strukturer.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2017-06-01
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-03-27

Arbetsgivarens referensnummer: A662203

Upplysningar lämnas av:

Maria Wixtröm
Enhetschef
Telefon: 0500-497778
E-post: maria.wixtrom@skovde.se

Tillbaka