Avdelningschef inom Sektor vård och omsorg

Tillbaka

Skövde är en framtidsstad med livskvalitet och drivkraft som får spännande saker att hända. Vi har en ledande position i Skaraborg och är på god väg att nå målet att bli 60 000 invånare. Med ett expansivt näringsliv, goda utbildningsmöjligheter och närhet till natur och kultur finns goda förutsättningar för en hög livskvalitet.

Skövde kommun är inne i en spännande utvecklingsfas och som anställd hos oss får du en fantastisk möjlighet att påverka Skövdes framtid.

Sektor vård och omsorg har cirka 1 500 anställda och ansvarar för insatser till äldre och personer med funktionsnedsättning. Verksamheten styrs i huvudsak utifrån Socialtjänstlagen, Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade samt Hälso- och sjukvårdslagen.

Sektor vård och omsorg kommer under våren att arbeta för att stärka ledningsorganisationen på avdelningsnivå i syfte att skapa förutsättningar för ett långsiktigt hållbart ledarskap i våra verksamheter. Vi kommer att gå från en organisationsstruktur som idag består av 3 avdelningar till en organisation med 4 avdelningar; avdelningen för Hemvård, avdelningen för Särskilt boende, avdelningen för Funktionsnedsättning samt avdelningen för Sektorsövergripande resurser (här ingår bl a biståndsbedömning och legitimerade yrkesgrupper).

Sektorn söker nu en avdelningschef för att leda utvecklingsarbetet inom avdelningen för Hemvård.

Arbetsuppgifter:

Som avdelningschef ingår du i sektorns ledningsgrupp och är direkt underställd sektorschef. I rollen som avdelningschef har du det samlade ansvaret för verksamhet, ekonomi och personal inom din avdelning.

Initialt kommer en stor del av arbetet att handla om att forma den nya organisationen med övriga verksamheter inom sektorn. Inom avdelningen kommer du att ha direkt personalansvar för 12 enhetschefer.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har erfarenhet av att leda och utveckla en organisation med ansvar för personal, ekonomi och verksamhet samt en akademisk utbildning som är relevant för chefsuppdraget.

Du har intresse och kunskap om de verksamheter som är relevanta för uppdraget. Du har erfarenhet eller likvärdig lämplighet av att leda andra chefer.

Du har god förståelse för de förutsättningar som styr en offentlig verksamhet och god förståelse av att leda i en politisk styrd verksamhet. Du har förmåga att kommunicera med såväl interna som externa intressenter.

Som ledare har du förmåga att engagera och utveckla grupper. Du har en ledarstil som kännetecknas av en förmåga att läsa av omvärlden och med gott omdöme göra anpassningar därefter.

Du har stort intresse och engagemang för kvalitets- och utvecklingsfrågor inom aktuella verksamhetsområden. Mycket goda kunskaper i svenska i tal, skrift och förståelse förutsätts.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Skövde kommun arbetar för jämställdhet och mångfald i arbetslivet och vill därmed tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etniskt kulturell mångfald kan tillföra verksamheten.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön.
Arbetstid: Dagtid. 
Tillträde: Tillträde sker snarast eller enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-03-26

Arbetsgivarens referensnummer: A660017

Upplysningar lämnas av:

Per Granath
Sektorschef
Mobiltelefon: 0732-70 14 57

Maria Plato
HR-partner
Telefon: 0500-498245
E-post: maria.plato@skovde.se

Tillbaka