Personlig assistent

Tillbaka

Skövde är en framtidsstad med livskvalitet och drivkraft som får spännande saker att hända. Vi har en ledande position i Skaraborg och är på god väg att nå målet att bli 60 000 invånare. Med ett expansivt näringsliv, goda utbildningsmöjligheter och närhet till natur och kultur finns goda förutsättningar för en hög livskvalitet.

Skövde kommun är inne i en spännande utvecklingsfas och som anställd hos oss får du en fantastisk möjlighet att påverka Skövdes framtid.

Sektor vård och omsorg har ca 1500 medarbetare och ansvarar för insatser till äldre och funktionshindrade. Verksamheten styrs i huvudsak utifrån Socialtjänstlagen (SoL), Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och Hälso- och sjukvårdslagen (HSL).


Sektor vård och omsorg ger stöd och service till äldre och personer med funktionsnedsättning i Skövde kommun utifrån de båda lagarna Socialtjänstlagen (SoL) och Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS).

Vår målsättning är att erbjuda stöd på rätt nivå utifrån individens behov och önskan och vi arbetar sedan många år utifrån ett aktiverande och stödjande förhållningssätt. Vi arbetar i team med olika professioner för att uppnå ett samordnat stöd till individen. Inom Sektor vård och omsorg arbetar c:a 1500 medarbetare.

Arbetsuppgifter:

Ditt arbete utgår från sektorns värdegrund: trygghet, ansvar och ett respektfullt bemötande. Medborgare som behöver omvårdnadsinsatser eller annat stöd för sin dagliga livsföring ska så långt som möjligt kunna leva och bo som självständiga medborgare i samhället.

Arbete innebär personlig assistent åt en manlig brukare. Arbetet utförs både i hemmet och utanför i samband med fritidsaktiviteter. Arbetstiden förläggs i nuläget i form av dygnspass. Det ingår helgtjänstgöring varannan helg och sovande jour. Ni arbetar dubbelt under dagtid.

Kvalifikationer:

Utbildning i form av undersköterska, barn och fritidsprogrammet eller annan utbildning som bedöms som likvärdig.
Ett lågaffektivt , pedagogiskt och professionellt bemötande.
God kommunikationsförmåga och erfarenhet av dokumentation.

Övrigt:

Skövde Kommun arbetar aktivt för att utveckla jämställda och jämlika verksamheter riktade till kvinnor och män, pojkar och flickor oavsett bakgrund och tillhörighet samt arbetsplatser fria från diskriminerande strukturer.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2017-08-21. Studieledighetsvikariat, under förutsättning att medarbetare kommer in på utbildning.
Tidsbegränsat till: 2018-06-17
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-03-27

Arbetsgivarens referensnummer: A662214

Upplysningar lämnas av:

Emil Larsson
Enhetschef
Telefon: 0500-49 76 96

Tillbaka