Brandingenjör för projektarbete sommaren 2017

Tillbaka

Räddningstjänsten Östra Skaraborg (RÖS) är ett kommunalförbund bestående av Skövde, Mariestad, Tibro, Töreboda, Hjo, Karlsborg och Gullspång kommun med ansvar för räddningstjänst och förebyggande brandskydd. Området har 118 000 invånare och en yta av 3 100 km₂. Som medarbetare hos oss är du en viktig del i att nå vårt mål som är att skapa säkerhet, trygghet och omtanke för de som bor och vistas i vårt område.

Räddningstjänsten Östra Skaraborg innefattar 2 heltidsstationer, 8 deltidsstationer och 4 räddningsvärn. Personalstyrkan utgörs av ca 100 heltidsanställda, ca 180 deltidsanställda och ca 90 tjänstepliktiga.

Arbetsuppgifter:

Du kommer att arbeta med att ta fram en risk- och sårbarhetsanalys för Räddningstjänsten Östra Skaraborg. Syftet med risk- och sårbarhetsanalysen är att få en övergripande bild av vilka händelser som kan förväntas inträffa inom räddningstjänstens geografiska område.

Risk- och sårbarhetsanalysen ska kunna användas för t.ex. planering av förebyggande och operativ verksamhet, prioritering av resurser, identifiering av utbildningsbehov osv. Analysen ska vara ett levande dokument och kommer att utgöra en grund för räddningstjänstens nästa handlingsprogram som ska antas 2019.

Arbetsuppgiften kommer att behöva avgränsas för att vara möjlig att genomföra under aktuell tidsperiod, detta görs tillsammans med den sökande.

Du kommer att vara placerad på brandstationen i Skövde. Månadslön 25 000 kr/mån.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har brandingenjörsexamen eller är i slutet av din brandingenjörsutbildning (dvs. har minst 180 av 210 hp) samt innehar lägst B-körkort.
Du ska ha god förmåga till kommunikation, samarbete och planering, kan arbeta självständigt samt uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska.

Meriterande är brandingenjörs- och/eller civilingenjörsexamen, genomförd eller påbörjad påbyggnadsutbildning i räddningstjänst för brandingenjörer, RUB, erfarenhet från arbetsuppgifter som beskrivits ovan och/eller erfarenhet från arbete inom kommunal räddningstjänst eller konsultverksamhet.

Övrigt:

Vi arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet och vill därmed tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tidsbegränsad anställning under 6-10 veckor i juni till augusti 2017, 40h/vecka. Anställningens förläggning bestäms tillsammans med den sökande.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-04-21

Arbetsgivarens referensnummer: A665342

Upplysningar lämnas av:

Daniele Coen
Chef förebyggandeavdelningen
Telefon: 0500-424015

Tillbaka