Ungdomsutvecklare

Tillbaka

Skövde är en framtidsstad med livskvalitet och drivkraft som får spännande saker att hända. Vi har en ledande position i Skaraborg och är på god väg att nå målet att bli 60 000 invånare. Med ett expansivt näringsliv, goda utbildningsmöjligheter och närhet till natur och kultur finns goda förutsättningar för en hög livskvalitet.

Skövde kommun är inne i en spännande utvecklingsfas och som anställd hos oss får du en fantastisk möjlighet att påverka Skövdes framtid.

I sektor medborgare och samhällsutveckling samlas frågor som näringsliv, arbetsmarknad, vuxenutbildning, kultur, fritid och överförmyndare. Områden som handlar om livskvalitet, attraktivitet och sysselsättning. Sektorn har också ett övergripande ansvar för att stödja och följa upp kommunens folkhälsoarbete, barn- och ungdomspolitiska arbete, mångfalds och integrationsarbete, föreningsliv och samordning av kommunens internationella arbete. Ca 300 medarbetare arbetar inom sektorn.

För mer information: http://www.skovde.se

Arbetsuppgifter:

Ungdomsutvecklaren kommer arbeta i nära samverkan med kommunens barn- och ungdomsstrateg och tjänsten utgår ifrån Stadshuset i sitt arbete. En stor del av arbetet kommer dock genomföras i samverkan med olika verksamheter och då framför allt med våra skolor och fritidsgårdar. Förutom tidigare nämnda kan tjänsten även komma att samarbeta med: kommunikationsenhet, folkhälsostrateger, fältsekreterare, trygghetsvärdar, m.fl.

I arbetsuppgifterna ingår att:
• Marknadsföra SpeakApp och de olika delar som appen innehåller för att få fler unga att använda appen som ett verktyg för delaktighet och inflytande.
• Sköta administrationen av SpeakApp och se till att den uppdateras med nya frågor och att de som interagerar med appen får återkoppling.
• Hålla utbildningar för olika inflytandeforum för unga så som: elevråd och elevkårer, samt eventuellt andra konstellationer av unga. Detta kan även innefatta sådant som inflytandecaféer och elevrådsnätverk.
• Anordna informationskvällar, diskussionsforum, dialogkvällar, informationsbesök och andra event i syfte att ge unga kunskap om deras demokratiska rättigheter och lyfta fram deras perspektiv.
• Stötta Skövde ungdomsforum och tillsammans med dem visa på olika vägar till engagemang.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har en gymnasieexamen, är social och gillar att få andra att växa och utvecklas. En förutsättning är att du gillar att prata, både med elever i korridoren och inför människor på en scen samt att du är självgående och drivande. Vi ser gärna att du har erfarenheter av att planera och genomföra olika former av evenemang.

Meriterande är tidigare erfarenhet av arbete med unga, engagemang i föreningsliv samt att du är intresserad och insatt i demokrati- och samhällsfrågor. Relevant högskoleutbildning och tidigare erfarenhet är meriterande.

Som person är du initiativrik, du är bra på att samarbeta och samverka, du är bekväm med att prata inför människor och du gillar att uppsöka och föra dialog samt sprida information. Du är tydlig i din kommunikation av budskap, både muntligt och skriftligt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Erfarenhet:

Ingen erfarenhet krävs

Övrigt:

Skövde Kommun arbetar aktivt för att utveckla jämställda och jämlika verksamheter riktade till kvinnor och män, pojkar och flickor oavsett bakgrund och tillhörighet samt arbetsplatser fria från diskriminerande strukturer.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Deltid. 50%
Varaktighet: 6 månader eller längre
Tillträde: 2019-08-01
Tidsbegränsat till: 2020-07-31
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-05-31

Arbetsgivarens referensnummer: 182145000

Upplysningar lämnas av:

Gabriel Johansson
Barn- och ungdomsstrateg
Telefon: 0500-498136

Tillbaka