Socialsekreterare till kommungemensam socialjour

Tillbaka

Skövde är en framtidsstad med livskvalitet och drivkraft som får spännande saker att hända. Vi har en ledande position i Skaraborg och är på god väg att nå målet att bli 60 000 invånare. Med ett expansivt näringsliv, goda utbildningsmöjligheter och närhet till natur och kultur finns goda förutsättningar för en hög livskvalitet.

Skövde kommun är inne i en spännande utvecklingsfas och som anställd hos oss får du en fantastisk möjlighet att påverka Skövdes framtid.

Sektor Socialtjänsts verksamhetsdrivande avdelningar är organiserade i en socialpsykiatrisk avdelning, en barn- och ungdomsavdelning, en stöd- och utredningsavdelningen samt en försörjningsstöds- och integrationsavdelning. Sektorn befinner sig i ett intensivt utvecklingsskede. Extern och intern samverkan, översyn av metoder och arbetssätt, ökad volym inom verksamheten och kvalitetsfrågor står i fokus. Sektor Socialtjänst har i samverkan med grannkommuner social jour och beredskap utanför kontorstid.

Arbetsuppgifter:

Nu söker vi en socialsekreterare till socialjouren då en av våra medarbetare går i pension.
Som socialsekreterare i jouren arbetar alltid två personer samtidigt. Jouren arbetar med handläggning av akuta ärenden inom socialtjänstens IFO-verksamhet som uppstår utanför ordinarie kontorsarbetstid. Arbetet omfattar rådgivning, vägledning och myndighetsutövning enligt SoL, LVU och LVM. Prioriterade områden är handläggningen gällande barn och unga samt våld i nära relation. Jourarbetet domineras av handläggning gällande barn och unga.
Som socialsekreterare i jouren får du ett stimulerande och självständigt arbete som är varierande både gällande tempo och innehåll. Du får ett gott stöd och utbyte av erfarna kollegor i en arbetsgrupp där man arbetar nära varandra samt har en prestigelös och stöttande hållning. Fortbildning och handledning ingår.

Du anställs på deltid 63,79 % aktiv tjänstgöring + beredskapstid. Lönen motsvarar en heltidslön efter tillkommande ersättningar.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har avlagt socionomexamen och har en gedigen erfarenhet av arbete inom kommunal socialtjänst.
Du har god förmåga att samverka med andra relevanta aktörer, både internt och externt. Du är självständig och kan fatta beslut i svåra frågor. Som person är du konstruktiv och flexibel. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.
Då resor i tjänsten förekommer krävs det att du har B-körkort för manuellt växlad bil.

Övrigt:

Skövde Kommun arbetar aktivt för att utveckla jämställda och jämlika verksamheter riktade till kvinnor och män, pojkar och flickor oavsett bakgrund och tillhörighet samt arbetsplatser fria från diskriminerande strukturer.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Deltid
Tillträde: Tillträde 2017-08-15 eller efter överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-03-27

Arbetsgivarens referensnummer: A659205

Upplysningar lämnas av:

Eva Häljestam
Enhetschef
Telefon: 0500-49 80 00 vx

Tillbaka