Psykiatrisjuksköterska

Tillbaka

Skövde är en framtidsstad med livskvalitet och drivkraft som får spännande saker att hända. Vi har en ledande position i Skaraborg och är på god väg att nå målet att bli 60 000 invånare. Med ett expansivt näringsliv, goda utbildningsmöjligheter och närhet till natur och kultur finns goda förutsättningar för en hög livskvalitet.

Skövde kommun är inne i en spännande utvecklingsfas och som anställd hos oss får du en fantastisk möjlighet att påverka Skövdes framtid.

Sektor Socialtjänsts verksamhetsdrivande avdelningar är organiserade i en socialpsykiatrisk avdelning, en barn- och ungdomsavdelning, en stöd- och utredningsavdelningen samt en försörjningsstöds- och integrationsavdelning. Sektorn befinner sig i ett intensivt utvecklingsskede. Extern och intern samverkan, översyn av metoder och arbetssätt, ökad volym inom verksamheten och kvalitetsfrågor står i fokus. Sektor Socialtjänst har i samverkan med grannkommuner social jour och beredskap utanför kontorstid.

Arbetsuppgifter:

Du kommer att arbeta som omvårdnadsansvarig sjuksköterska (OAS) inom den kommunala socialpsykiatrin där målgruppen är personer med psykisk funktionsnedsättning. Målgruppen omfattas även av personer med psykisk funktionsnedsättning i kombination med beroendeproblematik, samsjuklighet. Som OAS planerar och leder du det psykiatriska omvårdnadsarbetet kring dina klienter och du arbetar i tvärprofessionella team tillsammans med dina övriga sjuksköterskekollegor, biståndsbedömare, verksamhetspedagoger, boendestödjare, Case managers och sysselsättningspersonal. Du har ett nära samarbete såväl med interna verksamheter inom sektor socialtjänst samt sektor vård och omsorg som med externa parter som exempelvis Västra Götalandsregionens psykiatriska öppen- och slutenvård, Närhälsan, försäkringskassa, arbetsförmedling och anhöriga m.m.

I dina arbetsuppgifter ingår även löpande förbättrings- och utvecklingsarbete avseende verksamhetens vårdprocesser och prioriterade utvecklingsområden. Arbetsgruppen har återkommande extern handledning på arbetstid.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Om du har specialistutbildning inom psykiatri är detta meriterande men inget krav.
Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet och intresse av att arbeta inom psykiatri och beroende/samsjuklighet. Även tidigare erfarenhet av kommunalt hälso- och sjukvårdsarbete samt kännedom om den lagstiftning som styr vårt arbete är meriterande.

Vi tror att du har en god förmåga att coacha såväl kollegor som brukare i ditt arbete. Som person ser vi att du är självständig och har stor förmåga att samarbeta med övriga parter. Du trivs med verksamhetsutveckling och har intresse av att kollektivt ta ansvar för verksamhetens och kollegornas utveckling. Då du ofta möter klienter i ditt arbete ser vi även att du är bra på att sätta gränser, har en god stresstålighet, hanterar tillgängliga resurser på ett konstruktivt sätt samt tar ansvar för hela arbetsgruppens utveckling. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

I arbetet ingår tjänsteresor vilket kräver att du har B-körkort för manuellt växlad bil. Vid tillsättning kommer arbetsgivaren att begära utdrag ur misstanke- och belastningsregistret.

Övrigt:

Skövde Kommun arbetar aktivt för att utveckla jämställda och jämlika verksamheter riktade till kvinnor och män, pojkar och flickor oavsett bakgrund och tillhörighet samt arbetsplatser fria från diskriminerande strukturer.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde snarast efter överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-04-09

Arbetsgivarens referensnummer: A661397

Upplysningar lämnas av:

Maria Fridholm
Enhetschef
Telefon: 0500-49 74 16

Kent Hovemyr
Enhetschef
Telefon: 0500-49 74 39

Anna Spångberg
Enhetschef
Telefon: 0500-49 74 15

Tillbaka