Lärare i yrkesämnen VVS & Fastighetsprogr, Gymnasium Skövde Kavelbro

Tillbaka

Skövde är en framtidsstad med livskvalitet och drivkraft som får spännande saker att hända. Vi har en ledande position i Skaraborg och är på god väg att nå målet att bli 60 000 invånare. Med ett expansivt näringsliv, goda utbildningsmöjligheter och närhet till natur och kultur finns goda förutsättningar för en hög livskvalitet.

Skövde kommun är inne i en spännande utvecklingsfas och som anställd hos oss får du en fantastisk möjlighet att påverka Skövdes framtid.

Skövde är en kommun som satsar offensivt på utbildning på alla nivåer. Sektor barn- och utbildning, Skövdes största sektor, erbjuder en god, kreativ, lärande och utvecklande förskole- och skolmiljö för barn och ungdomar och eftersträvar en pedagogisk helhetssyn från 1-20 år. Vi har ett bra utvecklingsklimat som skapar goda förutsättningar för skolutveckling.

Gymnasium Skövde är samlingsnamnet för Skövde kommuns två kommunala gymnasieskolor Kavelbro och Västerhöjd som tillsammans erbjuder 16 nationella gymnasieprogram, introduktionsprogram med olika inriktningar samt gymnasiesärskola med fyra nationella program och individuellt program. Vi erbjuder också nationella idrottsutbildningar inom handboll och fotboll. Våra skolor är certifierade FN-skolor och har ett brett internationellt kontaktnät och utbyte med andra länder. Vi ingår även i Teknikcollege och Vård- och omsorgscollege.
Gymnasium Skövde har idag cirka 2 300 elever och 300 anställda.
Mer information finns på webben: www.gymnasiumskovde.se

Arbetsuppgifter:

Arbetet består av att planera, strukturera och genomföra undervisning, såväl teoretiskt som praktiskt samt att handleda elever, dokumentera deras studieresultat och sätta betyg.
Som lärare på ett yrkesprogram ingår även att införskaffa APL-platser och besöka eleverna på deras APL-platser. Du kommer också att vara mentor för en grupp elever. I uppdraget som lärare krävs ett tryggt ledarskap där du engagerar, utmanar och är kreativ och har ett gott bemötande.

Kvalifikationer:

Vi söker i första hand en behörig yrkeslärare med yrkeserfarenhet från VVS-branschen. Grundläggande datakunskaper krävs då vi har ett fullt genomfört 1-1-system, där alla elever använder datorn som ett verktyg i lärandet. Vi lägger stor vikt vid personlighet, intresse för pedagogik och viljan att arbeta med ungdomar.

Erfarenhet från VVS-branschen krävs. Erfarenhet som lärare är meriterande.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Skövde kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet och vill därmed tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning, etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten.
Vi kommer att kalla till intervjuer löpande under ansökningstiden.
Inför ev. intervju ska utdrag ur belastningsregistret uppvisas.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön.
Varaktighet: 6 månader eller längre
Arbetstid: Dagtid. 
Tillträde: 2019-08-14. Med pedagogisk behörighet är tjänsterna tillsvidareanställningar, annars tidsbegränsade anställningar.
Antal platser: 2

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-05-21

Arbetsgivarens referensnummer: A681064

Upplysningar lämnas av:

Mikael Wendt
Rektor
Telefon: 0500/49 75 05
E-post: mikael.wendt@skovde.se

Tillbaka