Förskollärare till Lerdala förskola

Tillbaka

Skövde är en framtidsstad med livskvalitet och drivkraft som får spännande saker att hända. Vi har en ledande position i Skaraborg och är på god väg att nå målet att bli 60 000 invånare. Med ett expansivt näringsliv, goda utbildningsmöjligheter och närhet till natur och kultur finns goda förutsättningar för en hög livskvalitet.

Skövde kommun är inne i en spännande utvecklingsfas och som anställd hos oss får du en fantastisk möjlighet att påverka Skövdes framtid.

Skövde är en kommun som satsar offensivt på utbildning på alla nivåer. Sektor barn och utbildning, Skövdes största sektor, erbjuder en god, kreativ, lärande och utvecklande förskole- och skolmiljö för barn och ungdomar och eftersträvar en pedagogisk helhetssyn från 0 – 19 år. Vi har ett bra utvecklingsklimat som skapar goda förutsättningar för skolutveckling.

Arbetsuppgifter:

Vill du vara med och skapa en meningsfylld verksamhet för våra barn och arbeta tillsammans med oss på Lerdala förskola? Då är du varmt välkommen med din ansökan!

I rollen som förskollärare arbetar du med läroplanen som bas i den dagliga verksamheten och har det övergripande ansvaret för att läroplanens riktlinjer efterlevs. Givetvis anpassas metod, innehåll och bemötande utifrån varje barns specifika förutsättningar.

Ditt arbete skapar en trygg, rolig och lärorik miljö för våra barn. Du är en viktig del av barnens vardag och utveckling och har också en central roll för verksamhetens utveckling.

Lerdala förskola hittar du vackert belägen vid kanten av ett villaområde med utsikt över Lången och Klyftamoskogen. Förskolan har tre avdelningar varav en är belägen på Lerdala skola.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är intresserad av att arbeta i en positiv och kreativ miljö, på en mindre förskola i en naturskön bygd. Du har en förskollärarutbildning och gärna erfarenhet från liknande arbete. Har du intresse eller erfarenhet av Reggio Emilias förhållningssätt är det ett plus!

Du är en nyfiken och medforskande pedagog med positiv människosyn som planerar verksamheten utifrån barnens behov. Vår verksamhet bygger på kontinuerlig samverkan och utveckling, vilket innebär att det är viktigt att du även har en god samarbetsförmåga i förhållande till kollegor, barn, föräldrar och andra samarbetspartners både inom och utom den egna organisationen.

Barnen står i centrum och det är viktigt att du som person passar in i verksamheten, vilket gör att vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi hoppas att just du är den vi söker och att du vill vara med och utveckla vår verksamhet och vårt projekterande arbetssätt!

Övrigt:

Skövde Kommun arbetar aktivt för att utveckla jämställda och jämlika verksamheter riktade till kvinnor och män, pojkar och flickor oavsett bakgrund och tillhörighet samt arbetsplatser fria från diskriminerande strukturer.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2017-08-07
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-04-24

Arbetsgivarens referensnummer: A672135

Upplysningar lämnas av:

Louise Örnstedt
Förskolechef
Telefon: 0500- 49 70 95

Tillbaka