Näringslivschef

Tillbaka

Skövde är en växande kommun med ett expansivt näringsliv och goda utbildningsmöjligheter. Vi har en ledande position i Skaraborg och är på god väg att nå målet att bli 60 000 invånare. Som centralort har vi ett ansvar att driva den regionala utvecklingen, en styrka i det arbetet är att vi har en högskola och en framgångsrik teknikpark i Skövde.

Vår vision är att Skövderegionen ska bli känd i landet som en välkomnande och växande region där människor möts, verkar och mår bra. En viktig del i förverkligandet av visionen är att utveckla förutsättningarna för näringslivet och öka företagandet i kommunen. Nu söker vi en näringslivschef som kan leda det arbetet.

Arbetsuppgifter:

Ditt uppdrag som näringslivschef är att:

- Utveckla företagsklimatet i Skövde kommun så att det når toppklass i Sverige
- Tillsammans med näringslivet och andra offentliga aktörer utveckla en långsiktig näringslivsstrategi.

- Driva frågor som rör etableringar i kommunen
- Driva regionala tillväxtfrågor

Den enhet du leder består av fem medarbetare och tillhör sektor medborgare och samhällsutveckling, som lyder under kommunstyrelsen.

Kvalifikationer:

Du är en modig ledare med stort driv, du har förmåga att bygga nätverk, är målstyrd och har ett genuint intresse att utveckla Skövderegionen.
För att lyckas i arbetet behöver du erfarenhet av näringslivets förutsättningar och ett visionärt perspektiv på tillväxtfrågor.

Arbetet förutsätter en bred samverkan, både inom den kommunala organisationen och med externa parter, där du är drivande i frågor som rör näringsliv, etablering och tillväxt. Du har en strategisk förmåga, är resultatinriktad och kommunikativ. En akademisk utbildning eller motsvarande är meriterande men inget krav.


Övrigt:

Skövde Kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet och vill därmed tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten.

I den här rekryteringen samarbetar vi med Signium.

Välkommen in med din intresseanmälan!

Vi vill ha din intresseanmälan senast den 1 maj. Du kan med fördel registrera din anmälan och bifoga cv direkt i vår databas. Du når den via www.signium.com, välj ”global offices” och sedan ”Sweden, Gothenburg” och ”Log in to update your cv”. Du kan även e-posta din intresseanmälan direkt till ansokan@signium.se, ange referensnummer "näring".

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-05-07

Arbetsgivarens referensnummer: A549617

Upplysningar lämnas av:

Fredrik Hiller
Telefon: 0700-510318
E-post: fredrik.hiller@signium.se

Inger Lysell
Telefon: 0766-477667
E-post: inger.lysell@signium.se

Tillbaka