Leg. Sjukgymnast/ Fysioterapeut - Semestervikariat

Tillbaka

Skövde är en framtidsstad med livskvalitet och drivkraft som får spännande saker att hända. Vi har en ledande position i Skaraborg och är på god väg att nå målet att bli 60 000 invånare. Med ett expansivt näringsliv, goda utbildningsmöjligheter och närhet till natur och kultur finns goda förutsättningar för en hög livskvalitet.

Skövde kommun är inne i en spännande utvecklingsfas och som anställd hos oss får du en fantastisk möjlighet att påverka Skövdes framtid.

Sektor vård och omsorg har ca 1500 medarbetare och ansvarar för insatser till äldre och funktionshindrade. Verksamheten styrs i huvudsak utifrån Socialtjänstlagen (SoL), Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och Hälso- och sjukvårdslagen (HSL).

Kommunrehab består av ca 12 fysioterapeuter/ sjukgymnaster, 16 arbetsterapeuter, enhetschef, teamsamordnare och serviceassistent.
Hela enheten utgår från Ekedals ÄC som ligger i centrala Skövde. Vi ansvarar för rehabiliteringen inom hemsjukvården, på särskilda boenden inom SOL och LSS, på korttiden, inom socialpsykiatrin samt på daglig verksamhet.

Arbetsuppgifter:

Arbetet är varierat och består bland annat av bedömning, träning, behandling, hjälpmedelsutprovning, handledning av personal, vårdplanering och teamsamarbete inom enheten samt med andra yrkeskategorier.

Målet är att du genom din kompetens tillsammans med patient och övriga yrkeskategorier få tillvaron att fungera så väl som möjligt för den enskilde.

Vi är ett gott och glatt gäng som månar om varandra. Vi har en väl fungerande verksamhet som vi hela tiden strävar efter att utveckla. Dagligen prioriterar vi gemensamt för att rätt patient ska få rätt hjälp i rätt tid och för att kunna avlasta varandra vid arbetstoppar.

Du kommer att dela geografiskt område med en arbetsterapeut. På området kommer du att på olika sätt samarbeta med andra professioner, så som enhetschef, omvårdnadspersonal, sjuksköterskor och biståndsbedömare.

Vi är en del i vårdkedjan och samarbetet med andra vårdnivåer, ex länssjukvård och primärvård är en förutsättning för en god vård.
Vi samarbetar med högskola/universitet och tar emot och handleder studenter.

Under första halvåret 2017 kommer Ekedals ÄC genomgå ombyggnation, vilket bland annat innebär att hela vår enhet kommer att sitta på samma våningsplan med bättre anpassade och delvis helt nyrenoverade lokaler.

Som nyanställd får du en gedigen introduktion samt en mentor. Vi har regelbundna yrkesträffar för kompetensutveckling och kollegialt stöd.


Kvalifikationer:

Leg. Fysioterpeut/Sjukgymnast

Intresse för att arbeta inom kommunal hälso- och sjukvård är viktigt.

Vi söker en person som är positiv, engagerad, kreativ, samarbetsvillig, självständig och flexibel. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

B-körkort är ett krav.Övrigt:

Skövde Kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet och vill därmed tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten.

Månadslön, individuell lönesättning.

Rekryteringsarbetet kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2017-06-15. Eller enligt överenskommelse.
Tidsbegränsat till: 2017-08-25
Antal platser: 3

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-04-30

Arbetsgivarens referensnummer: A648213

Upplysningar lämnas av:

Åsa Warnemark
Enhetschef
Mobiltelefon: 0706 42 88 26
Telefon: 0500-49 82 94

Tillbaka