Behandlingsassistent semestervikariat till ungdomsboendet Orion

Tillbaka

Skövde är en framtidsstad med livskvalitet och drivkraft som får spännande saker att hända. Vi har en ledande position i Skaraborg och är på god väg att nå målet att bli 60 000 invånare. Med ett expansivt näringsliv, goda utbildningsmöjligheter och närhet till natur och kultur finns goda förutsättningar för en hög livskvalitet.

Skövde kommun är inne i en spännande utvecklingsfas och som anställd hos oss får du en fantastisk möjlighet att påverka Skövdes framtid.

Sektor Socialtjänsts verksamhetsdrivande avdelningar är organiserade i en socialpsykiatrisk avdelning, en barn- och ungdomsavdelning, en stöd- och utredningsavdelningen samt en försörjningsstöds- och integrationsavdelning. Sektorn befinner sig i ett intensivt utvecklingsskede. Extern och intern samverkan, översyn av metoder och arbetssätt, ökad volym inom verksamheten och kvalitetsfrågor står i fokus. Sektor Socialtjänst har i samverkan med grannkommuner social jour och beredskap utanför kontorstid.

Arbetsuppgifter:

Vi söker nu semestervikarier och timvikarier till vårt ungdomsboende Orion.
Som behandlingsassistent deltar du i det vardagliga arbetet för att upprätthålla verksamheten enligt gällande rutiner, skötsel etc. En viktig del i arbetet med ungdomarna utgörs av att strukturera, begränsa, stödja, uppmuntra, motivera och ge förtroende. Innehållet i stödet skall vara utformat efter ungdomens förutsättningar och behov, enligt upprättad genomförandeplan.
Verksamheten innefattar även familjebehandling och familjestöd som kompletterar det befintliga uppdraget.

Kvalifikationer:

Vi söker dig med akademisk examen inom det beteendevetenskapliga området. Du kan även vara studerande inom dessa utbildningar där du under sommaren önskar få praktiskt erfarenhet av arbetet. Har du lämplig slutförd gymnasieutbildning samt arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren finner jämförbar kan du även vara kvalificerad för befattningen.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom HVB-vård i olika former eller annat arbete med barn och unga inom ramen för socialtjänsten. Vi söker dig med ett engagemang för barn och ungdomar och som har en väl utvecklad samarbetsförmåga.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
För att du ska få en bra inskolning arbetar vi för att du så tidigt som möjligt ska kunna arbeta och lära dig uppgifterna i god tid innan semesterperioden börjar.

Då resor i tjänsten förekommer krävs att du även har B-körkort för manuellt växlad bil.

Övrigt:

Skövde Kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet och vill därmed tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform:

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Vi kommer fortlöpande kalla de kandidater vi vill gå vidare med till ett första möte.Tillträde efter överenskommelse.
Antal platser: 2

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-04-30

Arbetsgivarens referensnummer: A553206 - Kopia (2)

Upplysningar lämnas av:

Katarina Söder
Enhetschef
Telefon: 0500-498676

Tillbaka