Vi söker rektor till Frösve skola

Tillbaka

Skövde är en framtidsstad med livskvalitet och drivkraft som får spännande saker att hända. Vi har en ledande position i Skaraborg och är på god väg att nå målet att bli 60 000 invånare. Med ett expansivt näringsliv, goda utbildningsmöjligheter och närhet till natur och kultur finns goda förutsättningar för en hög livskvalitet.

Skövde kommun är inne i en spännande utvecklingsfas och som anställd hos oss får du en fantastisk möjlighet att påverka Skövdes framtid.

Skövde är en kommun som satsar offensivt på utbildning på alla nivåer. Sektor barn och utbildning, Skövdes största sektor, erbjuder en god, kreativ, lärande och utvecklande förskole- och skolmiljö för barn och ungdomar och eftersträvar en pedagogisk helhetssyn från 0 – 19 år. Vi har ett bra utvecklingsklimat som skapar goda förutsättningar för skolutveckling.

Frösve skola är belägen ungefär en mil norr om Skövde centrum i samhället Stöpen. Strax intill skolan ligger en skogsdunge som inbjuder till lek, liksom vår stora gård. I skolskogen studerar vi naturen på nära håll och följer dess växlingar. På Frösve skola går ca 300 elever mellan 6-12 år, ca 180 st av dem är inskrivna på någon av våra fritidsavdelningar.

Arbetsuppgifter:

Vi söker dig som vill ha ett utmanande och stimulerande arbete samt möjligheten att vara med och påverka och utveckla Skövde kommuns skolor. I rollen som rektor har du helhetsansvar för skolan. Din uppgift är att leda verksamheten och tillsammans med medarbetarna och eleverna utveckla skolan. Som pedagogisk ledare är ditt uppdrag att se till att såväl medarbetare som elever får möjlighet att utvecklas och nå sina mål. Som rektor på Frösveskolan kommer du ha verksamhetsansvar för förskoleklass, årskurs 1-6 och fritidshem. I uppdraget ingår utöver ansvar för verksamhet och personal också ekonomi.

Mycket samarbete med rektor på Stöpenskolan, områdets högstadieskola, ingår i tjänsten.

Kvalifikationer:

Vi söker en engagerad och driven rektor med erfarenhet av ledarbefattning inom utbildnings- och skolverksamhet och som har dokumenterat goda resultat. Du har adekvat utbildning för uppdraget, genomförd rektorsutbildning är en merit.

Vi ser att du har god kännedom om skollagens krav och har tidigare erfarenhet av personal-, ekonomi- och verksamhetsansvar. Vi vill också att du är målinriktad och har förmåga att på ett engagerat och tydligt sätt leda och inspirera andra till att utveckla och utvecklas. Du är trygg, stabil, lyhörd och empatisk samt tydlig i din kommunikation. Du har förmåga att bygga upp och bibehålla förtroendefulla relationer med såväl elever, föräldrar och personal. Du kan fatta beslut då situationen kräver det och det är viktigt att du är en tydlig arbetsgivarföreträdare och en ambassadör för den egna enheten, avdelningen och sektorn utifrån ett 0-19 perspektiv.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt:

Intervjuer planeras genomföras 7 samt 10 april.

Skövde kommun arbetar aktivt för att utveckla jämställda och jämlika verksamheter riktade till kvinnor och män, pojkar och flickor oavsett bakgrund och tillhörighet samt arbetsplatser fria från diskriminerande strukturer.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2017-10-02
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-04-02

Arbetsgivarens referensnummer: A659215

Upplysningar lämnas av:

Pernilla Engqvist Widegren
Avdelningschef Grundskolan
Telefon: 0500-498000

Tillbaka