Boendesekreterare/ assistent ensamkommande flyktingbarn semestervik 2017

Tillbaka

Skövde är en framtidsstad med livskvalitet och drivkraft som får spännande saker att hända. Vi har en ledande position i Skaraborg och är på god väg att nå målet att bli 60 000 invånare. Med ett expansivt näringsliv, goda utbildningsmöjligheter och närhet till natur och kultur finns goda förutsättningar för en hög livskvalitet.

Skövde kommun är inne i en spännande utvecklingsfas och som anställd hos oss får du en fantastisk möjlighet att påverka Skövdes framtid.

Sektor Socialtjänsts verksamhetsdrivande avdelningar är organiserade i en socialpsykiatrisk avdelning, en barn- och ungdomsavdelning, en stöd- och utredningsavdelningen samt en försörjningsstöds- och integrationsavdelning. Sektorn befinner sig i ett intensivt utvecklingsskede. Extern och intern samverkan, översyn av metoder och arbetssätt, ökad volym inom verksamheten och kvalitetsfrågor står i fokus. Sektor Socialtjänst har i samverkan med grannkommuner social jour och beredskap utanför kontorstid.

I Skövde kommun finns ett antal boenden för ensamkommande flyktingbarn. Boendena drivs av integrationsenheten. Hos oss bor pojkar i ålder mellan 16 och 18 år. Vi ansvarar för de barn och omyndiga ungdomar som kommer till kommunen där vår uppgift är att ge det stöd som behövs för varje barn och ungdom. Vidare har vi även ett ansvar att utreda utifrån SoL och LVU. Våra boenden är uppbyggda så att ungdomarna har eget rum och ansvarar själva för sin tillvaro i Sverige. Ungdomarna stöttas av boendepersonalen i alla förekommande frågor som kan tänkas uppstå. Vår roll är att vägleda och stötta och skapa trygghet så att barnen och ungdomarna på sikt kan bli självständiga och integrerade i det svenska samhället.

Arbetsuppgifter:

Som medarbetare i boendena för ensamkommande barn har du en relationsbyggande och stöttande roll. Du kommer att ha kontaktsamtal med enskilda barn som du ansvarar för under din anställning. Kopplat till ditt arbete dokumenterar du de insatser som görs. Tillsammans med övriga medarbetare ansvarar ni för att upprätthålla verksamheten enligt gällande rutiner, skötsel etc.
Centrala uppgifter i ditt vardagliga arbete med ungdomarna är att strukturera, avgränsa, stödja, uppmuntra, motivera och ge förtroende. Innehållet i ditt arbete är utformat efter individanpassade förutsättningar och behov, enligt upprättad genomförandeplan.
Vidare arbetar du tillsammans med medarbetare vid boendet för att skapa gemensamma strukturer, arbetssätt och förhållningsätt för att skapa en trygg arbets- och boendemiljö. Detta görs genom dagliga avstämningar samt veckovisa möten.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har en akademisk beteendevetenskaplig utbildning, alternativt studerar beteendevetenskap och under sommarlov önskar få mer praktisk erfarenhet av tillämpning inom din utbildning. Vi ser även sökande med tidigare arbetslivserfarenhet inom HVB-vård i olika former som potentiella kandidater.
Har du tidigare erfarenhet av att samtala med personer som befinner sig i olika former av kris, och genomförande av vårdplaner i samverkan med andra aktörer ser vi detta som meriterande.
Som person har du en mycket god förmåga att kommunicera både i tal och skrift. Du är en flexibel person som är lyhörd och har lätt för att skapa goda förtroendefulla relationer.
Tjänsten kräver att du har B-körkort för manuellt växlad bil.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Övrigt:

Skövde Kommun arbetar aktivt för att utveckla jämställda och jämlika verksamheter riktade till kvinnor och män, pojkar och flickor oavsett bakgrund och tillhörighet samt arbetsplatser fria från diskriminerande strukturer.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform:

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde efter överenskommelse. För att du ska få en bra inskolning arbetar vi för att du så tidigt som möjligt ska kunna börja arbeta och lära dig uppgifterna i tid innan semesterperioden börjar.
Antal platser: 10

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-04-30

Arbetsgivarens referensnummer: A623927

Upplysningar lämnas av:

Göran Karlsson
Enhetschef
Telefon: 0500-49 80 00 (vx)

Birgitta Dahlqvist
Enhetschef
Telefon: 0500-49 80 00 (vx)

Markus Åsberg
Enhetschef
Telefon: 0500-49 80 00 vx

Tillbaka