Kommunikationschef

Tillbaka

Skövde är en framtidsstad med livskvalitet och drivkraft som får spännande saker att hända. Vi har en ledande position i Skaraborg och är på god väg att nå målet att 2025 bli 60 000 invånare. Med ett expansivt näringsliv, goda utbildningsmöjligheter och närhet till natur och kultur finns goda förutsättningar för en hög livskvalitet.

Sektor styrning och verksamhetsstöd ansvarar för områdena ekonomi- och verksamhetsstyrning, ekonomiadministration, administrativ styrning, arbetsgivarfrågor, kommunikation, kontaktcenter samt IT och andra verksamhetsstödjande funktioner såsom juridik och metodstöd i kvalitets- och utvecklingsarbete. Sektorn är inne i en spännande utvecklingsfas. Som anställd hos oss får du möjlighet att påverka Skövdes framtid.

Arbetsuppgifter:

I rollen som kommunikationschef har du det övergripande ansvaret för att lyfta och utveckla kommunens kommunikation, såväl internt som externt. Du skapar struktur för kommunikationsarbetet och du ansvarar för att stärka och utveckla kommunikationsstödet för alla våra verksamheter.

Som kommunikationschef motiverar, engagerar och utvecklar du dina medarbetare i det dagliga arbetet, både i strategiska och operativa frågor. Förutom verksamhetsansvar ingår budget-, personal- och arbetsmiljöansvar för kommunikationsenheten som i dagsläget består av sex medarbetare. Du kommer även att ha en viktig roll i kommunens digitaliserings- och varumärkesarbete. Kommunikationschefen ingår i ledningsgruppen för sektor styrning och verksamhetsstöd och i kommundirektörens ledningsgrupp. I rollen är du även en nyckelperson i kommunens krisorganisation.

Kvalifikationer:

Vi söker en ledare med gedigen erfarenhet av strategiskt kommunikationsarbete. Du har relevant akademisk examen och ledarerfarenhet på ledningsnivå, gärna från en politiskt styrd organisation. Du är trygg i din ledarroll och bekväm med att fatta beslut. Du har förmågan att tydligt kommunicera och konkretisera mål och prioriteringar för enhetens och medarbetarnas arbete. Du skapar engagemang och delaktighet hos dina medarbetare och möjliggör för dem att växa och utvecklas i sina roller.

Du har ett helhetsperspektiv och förstår både verksamhetens och invånarnas olika behov och förutsättningar. Du är van vid att arbeta proaktivt med fokus på kvalitet och bemötande. Samverkan är en självklarhet för dig och du har lätt för att skapa nya kontakter och nätverk.

Du har ett brett intresse för kommunikation och tar del av relevant forskning och utveckling inom området. Du vet hur man bygger ett varumärke och har mycket god förståelse för och erfarenhet av både traditionella och digitala medier. Du kommer att ha en viktig roll när det gäller Skövde kommuns fortsatta arbete med digitalisering.

Som person är du nytänkande, drivande, strukturerad, positiv och lyhörd. Vi erbjuder dig ett utmanande och meningsfullt arbete i en växande kommun där du blir en nyckelperson i arbetet framåt!

Övrigt:

Skövde kommun arbetar aktivt för att utveckla jämställda och jämlika verksamheter samt arbetsplatser fria från diskriminerande strukturer.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde snarast efter överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-04-30

Arbetsgivarens referensnummer: A671043

Upplysningar lämnas av:

Ulf Karlsson
Sektorschef
Telefon: 0500-49 81 18

Sofia Myrman
HR-chef
Telefon: 0500-49 82 42

Tillbaka