Lärare trä-och metallslöjd 100% TV Käpplundaskolan

Tillbaka

Skövde är en framtidsstad med livskvalitet och drivkraft som får spännande saker att hända. Vi har en ledande position i Skaraborg och är på god väg att nå målet att bli 60 000 invånare. Med ett expansivt näringsliv, goda utbildningsmöjligheter och närhet till natur och kultur finns goda förutsättningar för en hög livskvalitet.

Skövde kommun är inne i en spännande utvecklingsfas och som anställd hos oss får du en fantastisk möjlighet att påverka Skövdes framtid.

Skövde är en kommun som satsar offensivt på utbildning på alla nivåer. Sektor barn och utbildning, Skövdes största sektor, erbjuder en god, kreativ, lärande och utvecklande förskole- och skolmiljö för barn och ungdomar och eftersträvar en pedagogisk helhetssyn från 0 – 19 år. Vi har ett bra utvecklingsklimat som skapar goda förutsättningar för skolutveckling.

Käpplundaskolan – Trygg och framgångsrik

Att vara trygg och framgångsrik är viktiga ledord på skolan. För oss är trygghet grunden till kunskap och lärande. Att vara trygg i gruppen är basen för att vara öppen och mottaglig för inlärning. Vi arbetar efter att alla elever ska nå kunskapsmålen och utvecklas så långt som möjligt efter sina egna förutsättningar.

Käpplundaskolan är en kommunal grundskola med elever från F-åk 6. Tillsammans är vi ca 510 elever. Personalen är organiserad i arbetslag och vi strävar efter att arbetslagen ska ha ett kollegialt samarbete kring undervisning, lärandeprocesser samt elevstödjande insatser. Vi har valt att sätta fokus på läraren som den avgörande faktorn för elevers framgång. Skolan arbete leds av två rektorer med uppdelat ansvar för de yngre respektive de äldre åldrarna med tillhörande fritidshem.


Arbetsuppgifter:

Till Käpplundaskolan söker vi nu en trä- och metallslöjdslärare för undervisning i åk 3-6. Du arbetar med slöjdens arbetsprocesser i enlighet med skolans styrdokument. Det är ett nära samarbete med skolans textillärare och du ingår i ett arbetslag med lärare i praktiskt estetiska ämnen samt ett arbetslag för åk 4-6. Skolans slöjdlärare ingår i både små och stora nätverk för att utveckla slöjdämnet tillsammans med andra slöjdlärare.

Kvalifikationer:

Du har lärarbehörighet och legitimation i trä- och metall slöjd. Arbetet kräver att du har god samarbetsförmåga, initiativrikedom, ett flexibelt förhållningssätt samt en positiv elevsyn. Du skall arbeta tillsammans med övrig skolpersonal för en god skolmiljö för såväl elever som personal.
Du skall vara väl insatt i skolans styrdokument.

Övrigt:

Skövde Kommun arbetar aktivt för att utveckla jämställda och jämlika verksamheter riktade till kvinnor och män, pojkar och flickor oavsett bakgrund och tillhörighet samt arbetsplatser fria från diskriminerande strukturer.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2017-08-14
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-04-24

Arbetsgivarens referensnummer: A672024

Upplysningar lämnas av:

Helena Birgersson
rektor
Telefon: 0500-497854
E-post: helena.birgersson@ skovde.se

Tillbaka