Enhetschef Mottagnings- och modersmålsenheten

Tillbaka

Enheten ansvarar för mottagning, introduktion och placering av nyanlända i Skövde kommun. Ansvar för organisering av modersmålsundervisning och studiehandledning för elever i kommunen.

I rollen blir du en del av sektor Barn och utbildning. Hos oss står barnens och ungdomarnas utveckling i fokus. Vi satsar offensivt på utbildningar på alla nivåer och vi strävar efter en pedagogisk helhetssyn från ålder 1 till 20 år. Med ett jobb inom Skövde kommun får du möjlighet att påverka, må bra på jobbet och göra karriär. Här är du med och gör det omöjliga möjligt. Tillsammans tar vi Skövde framåt!

Arbetsuppgifter:

Som Enhetschef ingår du i rektorsgrupp för Grundskolan Skövde och samarbetar även med övriga avdelningar inom sektorn där du förväntas bidra, delta och samarbeta. Rollen är direkt underställd Grundskolechef.

Förutom uppdragen enligt skollag och läroplan ansvarar tjänsten för personal och verksamhet. Rollen innefattar även ett ekonomiskt ansvar, vilket innebär ansvar för budget med prognoser, uppföljningar och ekonomisk analys. Viktigt är också arbetet kring det systematiska kvalitetsarbetet som har sin utgångspunkt i den statliga styrningen, men även sektorns målbild. Det är även betydelsefullt att ha koll på omvärlden kring enhetens frågor och hålla sektorn uppdaterad med aktuell information.

Det är viktigt att du har en vilja att växa ihop med oss för att utveckla Skövde kommun. Grundskolan är i ständig rörelse kring forskning och beprövad erfarenhet. Du förväntas därför utöva ett verksamhetsnära ledarskap som sätter eleven i centrum. Tillsammans med sektorns rektorer och övriga medarbetare organiserar, driver samt utvecklar du verksamheten. Du håller dig väl förtrogen med det dagliga arbetet för att kunna uppmuntra dina medarbetare och elever att nå goda resultat, men också för att utmana tankesätt och arbetsmetoder i syfte att uppnå en verksamhet som är förenlig med målen.

Kvalifikationer:

Vi söker dig med akademisk examen som är relevant för uppdraget. Du har även erfarenhet av en ledande befattning, företrädesvis inom en pedagogisk verksamhet. Erfarenhet av personal-, ekonomi- och verksamhetsansvar bidrar till att du är rustad för denna roll. Det är också viktigt att du har en mycket god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift samt att du har intresse och kapacitet att möta framtida digitaliseringskrav.

I rollen kommer du ha daglig kontakt med så väl kollegor och medarbetare som elever och vårdnadshavare, så det är nödvändigt att du har en god social förmåga samt är duktig på att samarbeta. En stabil person som har förmåga att jobba både strukturerat och flexibelt har goda förutsättningar att fungera väl i denna tjänst.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt:

Jämställda och jämlika verksamheter är väldigt viktigt för oss. Olika bakgrunder och tillhörigheter ser vi som en tillgång. Våra arbetsplatser ska också vara fria från diskriminerande strukturer.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Har du skyddade personuppgifter ska du kontakta den kontaktperson som finns angiven i annonsen.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid. 
Tillträde: 2019-07-01
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-05-22

Arbetsgivarens referensnummer: A877058

Upplysningar lämnas av:

Pernilla Engqvist Widegren
Avdelningschef Grundskolan
Telefon: 0500-498000

Bengt Stenhammar
Avdelningschef Gymnasium
Telefon: 0500-49 38 49

Tillbaka