Stödassistent till Kyrkbacken

Tillbaka

Skövde är en framtidsstad med livskvalitet och drivkraft som får spännande saker att hända. Vi har en ledande position i Skaraborg och är på god väg att nå målet att bli 60 000 invånare. Med ett expansivt näringsliv, goda utbildningsmöjligheter och närhet till natur och kultur finns goda förutsättningar för en hög livskvalitet.

Skövde kommun är inne i en spännande utvecklingsfas och som anställd hos oss får du en fantastisk möjlighet att påverka Skövdes framtid.

Sektor vård och omsorg har ca 1500 medarbetare och ansvarar för insatser till äldre och funktionshindrade. Verksamheten styrs i huvudsak utifrån Socialtjänstlagen (SoL), Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och Hälso- och sjukvårdslagen (HSL).


Sektor vård och omsorg ger stöd och service till äldre och personer med funktionsnedsättning i Skövde kommun utifrån de båda lagarna Socialtjänstlagen (SoL) och Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS).

Vår målsättning är att erbjuda stöd på rätt nivå utifrån individens behov och önskan och vi arbetar sedan många år utifrån ett aktiverande och stödjande förhållningssätt. Vi arbetar i team med olika professioner för att uppnå ett samordnat stöd till individen. Inom Sektor vård och omsorg arbetar c:a 1500 medarbetare.

Arbetsuppgifter:

Vi söker dig som vill ingå i en arbetsgrupp med 11 stödassistenter och 1 stödpedagog på Kyrkbackens gruppbostad. Kyrkbackens gruppbostad ligger naturnära i Våmb. Vi söker dig som är en lyhörd och engagerad person och som vill vara en drivkraft på ett boende för personer med funktionsnedsättning.
Du kommer tillsammans med dina kollegor arbeta i det vardagsnära arbetet kring brukarna.
I arbetet ingår att samarbeta med många olika parter, exempelvis anhöriga, daglig verksamhet, biståndshandläggare, arbetsterapeut, sjuksköterska och habilitering.
Dokumentation sker i verksamhetssystemet procapita.
Ditt arbete utgår från sektorns värdegrund; trygghet, ansvar och ett respektfullt bemötande. Medborgare som behöver omvårdnadsinsatser eller annat stöd för sin dagliga livsföring ska så långt som möjligt kunna leva och bo som självständiga medborgare i samhället.
Arbetet är för närvarande förlagt till dagtid måndag-fredag kl. 7.00-16.00.

Kvalifikationer:

Undersköterska eller barn och fritidsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
Tjänsten kräver god kunskap om, samt erfarenhet av arbete med personer med funktionsnedsättning.
Arbetet kräver att du har god samarbetsförmåga och att du är flexibel, ansvarstagande och trygg med ett positivt förhållningssätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Grundläggande datakunskaper krävs.
Körkort är ett krav.

Övrigt:

Skövde Kommun arbetar aktivt för att utveckla jämställda och jämlika verksamheter riktade till kvinnor och män, pojkar och flickor oavsett bakgrund och tillhörighet samt arbetsplatser fria från diskriminerande strukturer.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde snarast möjligt eller efter överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-04-24

Arbetsgivarens referensnummer: A671832

Upplysningar lämnas av:

Stefan Johansson
Enhetschef
Telefon: 0500-497976

Tillbaka