Simrishamns kommun

« Tillbaka

Lediga jobb

Feriepraktikplatser

Om arbetsplatsen

Välkommen till Simrishamns kommun, som ligger i hjärtat av Österlen, känt för sitt rika kulturliv och sin vackra natur.

Arbetsuppgifter

Feriepraktik inom vård och omsorg innebär att du arbetar på ett särskilt boende, en korttidsvistelse eller på en dagverksamhet i kommunen. Arbete inom Vård och omsorg är ett framtidsyrke med många olika områden att utbilda sig inom och goda förutsättningar för framtida arbete. Inom vård och omsorg får du möjlighet att arbeta med personer som har behov av olika typer av stöd i vardagen. Dina arbetsuppgifter under feriepraktiken kommer huvudsakligen innebära att hjälpa till med sociala aktiviteter. Med en positiv attityd och god initiativförmåga kommer en feriepraktik inom vård och omsorg innebära en spännande och rolig sommar för dig.

På förskolor deltar du i den dagliga verksamheten. Du kommer efter förmåga, att få ta ansvar för vissa delar av aktiviteterna. Arbeta med barn kräver energi och positiv attityd. Detta arbete ger mycket positiv feedback när man har förstått sina arbetsuppgifter.

Kulturskolan i Simrishamns kommer att söka positiva ungdomar som vill arbeta inom Sommarkulturskolan under sommaren. Du är social, tycker om barn och intresserad av dans, konst, cirkus, musik. Du kommer att få göra många olika saker, assistera kulturlärare inom de olika ämnena och olika praktiska saker. Eventuellt kommer vi kallar de som sökt plats på Sommarkulturskolan till en speeddate (snabb och enkel träff mellan praktikant och ansvarig arbetsledare).

Vaktmästeri sker inom skola och på Samhällsbyggnadskontoret. Den mest handgripliga praktikplatsen där det gäller att kunna hantera en pensel, sopkvast, skyffeljärn eller skruvdragare. Vi har endast ett fåtal platser som lottas ut till de som sökt vaktmästeri.

Inom Kommunal verksamhet är administration en stor post. Sortera papper, uppgifter, Excel-ark är kanske något du gillar och kommer att bli bäst på i sommar!

Turistvärd, då utgår du från turistbyrån i Simrishamn. Du är ansiktet utåt och möter varje morgon turister på tågstationen eller på turistbyrån. Eventuellt kommer vi kalla de som sökt turistvärd till en speeddate(snabb och enkel träff mellan praktikant och ansvarig arbetsledare).

Österlens Museum i Simrishamn söker positiva ungdomar som vill vara med i deras verksamhet under sommaren. Du är social, positiv och intresserad av museets arbete. Eventuellt kommer vi vilja träffa de som vill och sökt plats på museet genom speeddate(snabb och enkel träff mellan praktikant och ansvarig arbetsledare).

Är du intresserad av företagande och näringsliv prova på som sommarlovsentreprenör!

Kvalifikationer

Krav för att kunna söka är att du är född 2001 eller 2002, är folkbokförd i Simrishamns kommun och att du inte tidigare haft feriepraktik.

OBS! Period och verksamhet är endast önskemål och anpassas efter antal sökande och platser.

Ingen erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning

Omfattning: Timavlönad

Period I: 2018-06-18 -- 2018-07-06
Period II: 2018-07-09 -- 2018-07-27
Period III: 2018-07-30 -- 2018-08-17

Tidsbegränsad till: 2017-08-18

Ansökan

Ansök senast: 2018-04-22

Referensnummer: A665427 - 2018

Ansök nu

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:  50

Kontakt

Kontaktperson

Johan Kohnke
Arbetsmarknadsstrageg
0414-819387
johan.kohnke@simrishamn.se
 

Övrigt

Feriepraktiken är 14 dagar för period 1 och 15 dagar för period 2 respektive 3.
Tjänstgöringen är 6 tim / dag.
Ersättningen är 65:- / tim

För sommarlovsentreprenörerna gäller inte dessa perioder. Ni som söker detta kommer att bli kontaktade.

Tänk på att lämna rätt mobilnummer och e-mail adress då det är på dessa vi kontaktar er.

För att möta morgondagens utmaningar eftersträvar Simrishamns kommun mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund.

Lediga jobb