Skurups kommun

« Tillbaka

Lediga jobb

Bolagssekreterare för de kommunalägda bolagen

GoogleLinkedIn

Om arbetsplatsen

Skurups kommun ligger naturskönt på den skånska sydkusten mellan hav och ås och utgör en central plats i Öresundsregionen. Med ca 15 000 invånare har Skurup en mångfald av natur, kultur och näringsliv att erbjuda. I södra delen finns två av sydkustens bästa havsbad, småbåtshamnar, fiske, golfbana och ett äkta skånskt odlingslandskap. I den norra delen breder ett böljande kulturlandskap ut sig med inslag av bokskogar samt intressanta sevärdheter och fornminnen. Kombinera arbetsliv, familj och fritid i Skurup i Nils Holgerssons hembygd.

I Skurups kommun finns fyra helägda kommunala aktiebolag; Skurupshem AB, Skurup Kommunala AB, Skurups Jordbruks AB samt Skurups Elverk AB och det är till dessa bolag vi nu söker en bolagssekreterare.

Arbetsuppgifter

Hos oss får du ett omväxlande arbete med goda möjligheter till personlig utveckling. Arbetet innebär att sammanställa underlag, kallelser, föra protokoll, säkerställa diarieföring och kommunicering av handlingar och beslut. I arbetet kan även förekomma inslag av egna utredningar och underlag för beslut. Du säkerställer att vi inom våra bolag har en säker och god ärendehantering.
Du har ett ansvar att säkerställa att årliga planeringar följs för styrelserna i våra bolag och har att efterse att våra styr- och måldokument är uppdaterade. Du ska i din roll ge stöd till ledning och styrelse före, under och efter sammanträden samt ta fram underlag för de slutliga protokollen. Du kommer vara sekreterare vid styrelsemöten inom våra bolag.

Kvalifikationer

Högskoleexamen inom statsvetenskap, samhällsvetenskap, rättsvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Då våra bolag är offentligägda ser vi helst att du har erfarenhet av administrativt arbete inom en politiskt styrd organisation. Du har goda kunskaper inom Office-paketet samt diarie- och ärendehanteringssystem.
Du ska ha goda kunskaper i kommunallagen, förvaltningslagen och offentlighets- och sekretesslagstiftningen och det är starkt meriterande med goda kunskaper inom aktiebolagslagen. Du har lätt för att uttrycka dig i skrift och tal. Du är ansvarstagande, tydlig och har en hög grad av servicevilja. Du har lätt för att samarbeta, arbetar naturligt bra med andra människor, är strukturerad och noggrann. Du är duktig på att planera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt och uppnå en hög kvalitet.

Erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2019-05-31

Referensnummer: A877005

Ansök här

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:  1

Kontakt

Kontaktperson

Pierre Esbjörnsson
VD, Skurupshem AB
0411-53 64 54
pierre.esbjornsson@skurupshem.se
Steffan Möller
VD, Skurups Elverk AB
0411-53 61 04
Jane Bergman
VD, Skurup kommunala AB
0411-53 60 13
 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Skurups kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Skurups kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Lediga jobb