GIS-Ingenjör

Geodata och strategisk planering är en del av verksamhetsområdet samhällsplanering som jobbar med kommunens framtida samhällsstruktur. På enheten arbetar kommunens kart-, mät-, GIS-ingenjörer och strategiska planerare. GIS-gruppen hanterar hela flödet av geografisk data från insamling till presentation. GIS-gruppen sköter förvaltningen av kartdatabaser, system och register av fastighet, lägenheter och kommuninvånare. Därutöver tar gruppen fram underlag till verksamheten i form av analyser och särskilt anpassade kartprodukter. I uppdraget ingår insamling av data via mätning och stereokartering.

GIS-gruppen jobbar tätt tillsammans i en öppen miljö där alla i gruppen samarbetar för att nå gemensamma mål. Detta innebär att arbetsuppgifterna varierar och varje medarbetare är en viktig del för att nå bästa möjliga slutresultat.

Arbetsuppgifter:

Som GIS-ingenjör tar du fram olika kartprodukter till externa kunder samt internt för alla våra verksamheter. Du kommer också vara med och ajourhålla vårt geografiska data. I arbetsuppgifterna ingår även systemadministration av programmet FME.

Du kommer i nära samarbete med övrig personal sköta drift och förvaltning av GIS-systemet GEOSECMA for ArcGIS och kartdatabaser samt support, utbildning och stöd till GIS-användarna. Du kommer också att medverka i utvecklingen av våra webbaserade karttjänster samt att delta i utvecklingen och tillämpningar för geografisk information i 3D.

Vi använder GEOSECMA för kartproduktion och ESPA för stereokartering. Vi har en webblösning som är integrerad med verksamhetssystemen från Sokigo.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom GIS eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdigt. Vi ser gärna att du har goda IT-kunskaper, erfarenhet av kommunal verksamhet och har intresse för stadsbyggnadsfrågor.

Ett krav är att du har erfarenhet av ESRIs programvaror och FME. Det är meriterande om du har kunskap inom GEOSECMA och FME server, databashantering, samt har arbetat med lantmäteri, fastighetskunskap och klassisk MBK.

Som person är du prestigelös, ordningsam och noggrann, har en känsla för god service och en positiv inställning. Du gillar att hjälpa till och finner tillfredsställelse i att lösa problem. Du arbetar självständigt och strukturerat samt har hög social kompetens med förmåga och vilja till samarbete.

Vi erbjuder ett intressant och varierande arbete i en utvecklande miljö, ett positivt arbetsklimat och medarbetare med bred kompetens.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-02-19
Referensnummer: A848557

Andra uppgifter:

Lerums kommuns vision att bli Sveriges ledande miljökommun år 2025 och dess ledord hållbarhet, kreativitet och inflytande genomsyrar kommunens arbete.

Inom kommunens verksamheter arbetar cirka
3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 41 000 invånare.

Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling.

Kommunens medarbetare ska ha en god arbetsmiljö som främjar möjligheter att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat.
Varmt välkommen med din ansökan!

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Cecilia Friberg
Verksamhetschef
Mobiltelefon: 0722- 350 300
Telefon: 0302- 52 12 22

Fackliga företrädare:

Carina Gillquist
Kartingenjör
Mobiltelefon: 0730869632
Telefon: 0302521574
E-post: Carina.Gillquist@lerum.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster