Förskollärare till Knappekulla förskolor

Tillbaka


Knappekulla förskolor är belägna i norra Lerum med närhet till naturen. Hos oss arbetar du i team som utgörs av kompetenta förskollärare och barnskötare med stort engagemang och lust att utvecklas. På våra förskolor arbetar vi utifrån ett inkluderande förhållningssätt, där barns och pedagogers inflytande och delaktighet är centralt.
I vår enhet har vi en specialpedagog och en utvecklingsledare som hjälper oss i vårt kvalitetsarbete. Som utvecklingsredskap använder vi aktionsforskning och handledning i pedagogisk dokumentation för att systematiskt se och skapa möjligheter för barns lärande. En av våra förskolor har en utomhusprofil där en stor del av verksamheten pågår utomhus. Det sker mycket spännande och utvecklande saker på våra förskolor! Vi pratar mer glädje, mer nyfikenhet och mer utveckling.

Arbetsuppgifter:

Nu söker vi förskollärare till vår härliga och utvecklande förskoleenhet. Vi jobbar långsiktigt med att utveckla våra lärmiljöer, den pedagogiska dokumentationen och barns delaktighet och inflytande. Är du en positiv, engagerad och medforskande förskollärare som vill vara med och skapa möjligheter för barns utveckling och lärande och driva arbetet med våra strategier? Då är du välkommen med din ansökan! Du kommer att arbeta i team bestående av 2 arbetslag där vi sätter lyssnandet på barnet och deras delaktighet och inflytande i fokus. Du tycker om att prova nytt och att se möjligheter ihop med kollegor och barn. Vi är mitt i arbetet med att implementera den reviderade läroplanen och här bidrar du aktivt med dina tankar och kompetenser.

Vi erbjuder:
• God arbetsmiljö i form av kompetenta kollegor med stor erfarenhet och brinnande intresse för barn och verksamhet.
• Närhet till skog och mark såväl som till Lerums centrum
• En av våra förskolor har en utepedagog som tar med barnen på utvidgade äventyr ute i naturen
• Kontinuerlig kompetensutveckling i form av föreläsningar, studieresor, litteraturläsning etc.
• Aktionsforskning
• Projekt med Gunilla Dahlberg
• Handledning av utvecklingsledare och specialpedagog
• Stora möjligheter att påverka och utveckla verksamheten.
• God tillgång till IKT-verktyg i det pedagogiska arbetet.
• Pedagogiska måltider.
• Arbetskläder
• Närhet till Göteborg, endast 20 minuter med pendeltåg.

Kvalifikationer:

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för planering, genomförande och utvärdering av det pedagogiska arbetet tillsammans med barnen enligt läroplanen för förskolan. Du är intresserad av att utveckla lärmiljöer och vågar prova nytt. Vi ser fram emot att ta del av dina kunskaper och idéer.


Förskollärarexamen är ett krav.
Med början våren 2019 eller enligt överenskommelse. Vi förbehåller oss rätten att anställa innan tid för ansökan gått ut.


Erfarenhet:

Ingen erfarenhet krävs

Övrigt:

Lerums kommuns vision att bli Sveriges ledande miljökommun år 2025 och dess ledord hållbarhet, kreativitet och inflytande genomsyrar kommunens arbete.

Inom kommunens verksamheter arbetar cirka
3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 41 000 invånare.

Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling.

Kommunens medarbetare ska ha en god arbetsmiljö som främjar möjligheter att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat.
Varmt välkommen med din ansökan!

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid. 
Tillträde: 2019-05-01
Antal platser: 2. Förskollärare till Knappekulla förskolor; möjligheternas förskolor med trygghet, förtroende och äventyr i fokus

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-04-26

Arbetsgivarens referensnummer: A854324

Upplysningar lämnas av:

Åsa herrström
Förskolechef
Telefon: 0302-524920
E-post: asa.herrstrom@lerum.se

Helen Ljung
Förskolechef
Telefon: 0302-521560
E-post: helen.ljung@lerum.se

Facklig(a) företrädare
Linda Hilding
Lärarförbundet
Telefon: 0302-522652
E-post: linda.hilding@lerum.se

Malin Johansson
Lärarförbundet
Telefon: 0761295933
E-post: malin.johansson2@lerum.se

Tillbaka