Utvecklingssekreterare till Pedagogisk Inspiration

Publiceringsdatum: 2019-01-16

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Delta i skapandet av varje elevs bästa skola – du också!
Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling!


Pedagogisk Inspiration Malmö är en självständig och gemensam utvecklingsavdelning för förskole- och grundskoleförvaltningen samt arbetsmarknads-, gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen som arbetar för att stödja förvaltningar utifrån deras behov. Tillsammans med övrig personal ingår det i ditt uppdrag att verka för ett socialt hållbart Malmö där varje barn och elev ges likvärdiga möjligheter att nå uppställda mål.

Då avdelningen ofta möter en komplex uppdragsbild är det av vikt att avdelningen är en formativt lärande organisation där delakultur och kunskapsspridning råder.

Arbetsuppgifter

I rollen som utvecklingssekreterare omvärldsbevakar du utifrån skolbiblioteksutvecklingsperspektivet. Du stödjer
professionsutveckling och det kollegiala lärandet, bland annat genom samordning av områdesnätverken för skolbibliotekspersonal, samt genom att planera och genomföra olika aktiviteter för att främja inspiration och
kollegialt lärande i det lokala perspektivet. I rollen samverkar och samarbetar du med olika aktörer för att utveckla verksamheten.

I din roll bidrar du till att på olika sätt synliggöra skolbiblioteken i skolornas kvalitetsarbete. Detta gör du bland annat genom att samla in, bearbeta och sprida data beträffande skolbiblioteksverksamheten i Malmö.
Du hjälper rektorer och verksamhet att uppfylla förändringar i läro- och kursplaner utifrån att skolbibliotekets verksamhet används som en del i undervisningen för att stärka elevernas språkliga förmåga och digitala kompetens.

Som utvecklingssekreterare stödjer du huvudmannen och säkrar en likvärdig tillgång till skolbibliotek i kommunen.
Du har ett samordningsansvar genom att företräda huvudmannen i frågor kring exempelvis nyrekrytering av
skolbibliotekarier, lokalfrågor, utformning av Malmö stads biblioteksplan samt hantering och fördelning av statsbidrag riktade mot skolbibliotek.

Kvalifikationer

Du som söker har en högskoleexamen inom biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning som kan prövas likvärdigt.
Du har kunskap och kompetens inom området digitalisering- medie- och informationskunnighet.
Vidare har du en stor erfarenhet av skolbiblioteksverksamhet och erfarenhet av att driva skolbiblioteksutveckling i ett verksamhetsperspektiv.
Du har erfarenhet av systematiskt kvalitetsarbete och mycket goda kunskaper i svenska och engelska samt en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.
Du är van att initiera och driva verksamhetsdrivna utvecklingsprocesser.
Du kan driva ett självständigt arbete och kan samtidigt vara del i ett team. Det gör att du har en god förmåga till samverkan med kollegor och andra parter. Som person är du också prestigelös, flexibel, kommunikativ, lyhörd, driven, lösningsfokuserad, stresstålig, serviceinriktad och har en god förmåga att prioritera och planera.

Vi ser det även som meriterande om du har någon form av utbildning inom digitaliseringsprocesser för verksamhetsutveckling .
Även praktisk och/eller teoretisk kunskap om språkutveckling, läs- och kommunikationsförmåga i en vidgad
textvärld är meriterande kunskaper.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde: Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Antal platser: 1

Ansökan

Ansök senast: 2019-01-30

Referensnummer: A843692

Kontaktpersoner

Fackliga företrädare

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.