Stora Vallaskolan söker skoladministratör och skolbibliotekarie

Tillbaka

Degerfors erbjuder en kombination av den lilla ortens fördelar med närhet till god kommunal service och friluftsliv och med kommunikationer som gör att du är i huvudstaden på mindre än två timmar. I Degerfors arbetar vi aktivt för entreprenörskap och växande företag, centrumutveckling och attraktiv boendemiljö. Arbetsgivaren Degerfors kommun har ca 700 medarbetare, fördelat på fyra förvaltningar. Vår personalpolitiska vision bygger på att vi trivs på jobbet! Degerfors kommun ska vara en attraktiv arbetsgivare och ska erbjuda goda förutsättningar för medarbetarna att känna trivsel, arbetsglädje, yrkesstolthet och engagemang.

Arbetsuppgifter:

Du kommer att arbeta på skolexpeditionen och skolbiblioteket på högstadieskolan Stora Vallaskolan. Tjänsten är uppdelad 60 % skoladministratör och 40 % skolbibliotekarie.

Kvalifikationer:

Utbildning i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande, alternativt dokumenterad erfarenhet av biblioteksarbete. Du bör vara intresserad av att arbeta med ungdomar och drivande i utveckling av verksamheten. Som person är du självständig, noggrann och har ett stort engagemang. Du tycker om att möta olika människor samt är intresserad av utbildning, pedagogik och samhällsfrågor. Du har också god förmåga att skapa relationer med alla du möter. Du ska kunna arbeta strategiskt och strukturerat men samtidigt kunna bemöta ungdomarna och uppgifterna med flexibilitet, glädje och nyfikenhet. Du tycker om att prata och vägleda individer och grupper i litteratur och användarundervisning. Du är väl bevandrad inom IT-frågor, databassökning och sociala medier. Kunskaper i MIK är meriterande.

Goda kunskaper i svenska språket krävs. Kunskaper i andra språk är meriterande.

Goda datakunskaper krävs.

Erfarenhet från skoladministration är meriterande

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Enligt lag måste alla som arbetar inom verksamheter med barn under 18 år uppvisa ett giltigt utdrag från polisens belastningsregister vid anställningstillfället. Ett sådant utdrag ska du beställa från polisen.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Rekryteringsarbetet kan komma att dra igång innan ansökningsperiodens slut.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön.
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-03-08

Arbetsgivarens referensnummer: A849948

Upplysningar lämnas av:

Lennart Vestervall
Rektor
Telefon: 0586-483 30
E-post: lennart.vestervall@ degerfors.se

Sofia Luthman
Kulturchef
Telefon: 0586-481 63
E-post: sofia.luthman@ degerfors.se

Facklig(a) företrädare
Annika Lundqvist
Vision
Telefon: 0586-48323
E-post: annika.lundqvist@ degerfors.se

Tillbaka