Barnskötare till Solvägens förskola

Om arbetsplatsen

Trivs du i en yrkesroll där du får skapa lust och nyfikenhet hos barnen genom lek? Trivs du med en arbetsplats där dina tankar blir hörda? Trivs du att arbeta med trevliga kollegor? Nu söker vi på Solvägens förskola nya kollegor!
I yrkesrollen har du ett viktigt uppdrag att alltid bidra till bästa möjliga möte, till barnen, föräldrarna och dina kollegor. Är du den vi söker?

Solvägens förskola ligger på Hammarby stadshage och är en mindre förskola med två avdelningar, en avdelning för de yngre barnen och en avdelning för de äldre barnen. Våra lokaler lockar till lek, utforskande och lärande. Vi vill skapa miljöer som bjuder in till ett utforskande och laborativt lärande genom leken och dialogen. Detta gör vi genom att fånga barnens intressen och arbeta i mindre grupper. För oss är det viktigt att barnen får inflytande, känner delaktighet samt blir sedda och hörda.

Vi arbetar för att både barnen och föräldrarna skall känna sig trygga. Vi arbetar också målmedvetet med dokumentation och reflektion. Vi vet att med vår varierande kompetens har vi goda förutsättningar att erbjuda en verksamhet där omsorg, fostran och lärande bildar en helhet. Vi har kunskap och erfarenhet av att möta människor på olika sätt. Alla som kommer till oss, stora som små, bemöts positivt, respektfullt och professionellt.

Arbetsuppgifter

I din roll som barnskötare innebär det att du tillsammans med övriga i arbetslaget organiserar, strukturerar, dokumenterar och reflekterar kring den pedagogiska verksamheten och barnens utveckling. Detta för att kunna driva verksamheten utifrån läroplanens uppdrag, förskolans pedagogiska idé och vision. Samt som en del i det gemensamma systematiska kvalitetsarbetet på enheten. Hos oss arbetar förskollärare och barnskötare tillsammans för att organisera förskoleverksamheten utifrån barnens behov, intressen och förmågor. Ibland innebär arbetet även att du på egen hand ansvarar och arbetar i en grupp med barn.

Kvalifikationer

Vi letar efter dig som har gått en barnskötarutbildning eller möjligtvis har en annan likvärdig utbildning som arbetsgivaren kan bedöma lämplig. För att lyckas i rollen vill vi att du har flerårig aktuell erfarenhet av förskoleverksamhet och känner dig trygg i ditt uppdrag. Vi vill även att du har ett engagemang och ett genuint intresse för barns utveckling, och då särskilt utvecklingen av deras språkliga medvetenhet. Om du har kunskap och erfarenhet av att arbeta med läsplattor och datorer (IKT) som hjälpmedel i ditt dagliga arbete med barnen på förskolan är det ett stort plus. Det är även en fördel om du har arbetat aktivt med dokumentation och reflektion, och har en vana att formulera detta i text. Om du har tidigare kunskap och erfarenhet av att arbeta med detta i just V-klass får du gärna berätta mer om det.

Som barnskötare hos oss är det viktigt att du är en lugn, stabil och tydlig pedagog som har förmåga att skapa en trygg inlärningsmiljö. Du har förståelse för uppdraget och goda relationer till kollegor, barn och deras vårdnadshavare och trivs att jobba i samarbete med andra. Du har god förmåga att anpassa dig till nya situationer och du är mån om att ditt arbete håller hög kvalitet. Som barnskötare hos oss är det viktigt att du förstår värdet av att alla människor har olika förutsättningar och att alla tar till sig kunskap på olika sätt. Detta förutsätter att du kan relatera till din omgivning på ett lyhört sätt. Vi vill också att du har ett intresse och motivation att utveckla den språkliga medvetenheten hos barnen, och deras personliga utveckling.

I den här rekryteringen kommer utdrag ur belastningsregistret att begäras.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: 3-6 månader. Tjänsten är ett vikariat på 6 månader.
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Ansökan

Gör ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-05-06

Arbetsgivarens referensnummer: 2018/00283

Kontakt

Enhetschef/förskolechef Marie Pernhall Telefon: 021-39 48 08

HR-konsult Jennie Sjöström Telefon: 021-39 21 30

Kommunal Västerås lärande och service Telefon: 010-442 81 93

Övrigt

Västerås stad har 10 000 medarbetare inom 100 olika yrken, alla med det gemensamma målet att bygga en stolt och välfungerande stad där framtidstro står i centrum. Tillsammans bidrar vi till välfärden och gör skillnad varje dag. I Västerås stad strävar vi efter att varje dag leva upp till vår värdegrund ”Alltid bästa möjliga möte”. Vi vill ha en sammansättning av medarbetare som speglar mångfalden i vårt samhälle. Det tror vi är viktigt för att få en stolt och välfungerande stad.

Funderar du på att flytta till Västerås? Besök gärna www.jiv.se, som ger dig information om staden och vilket stöd medflyttarakademin kan ge dig och din respektive vid en eventuell flytt.

På vår hemsida har vi samlat information om hur det är att arbeta hos oss och vilka mervärden och förmåner du har som medarbetare. Västerås stad arbetar bland annat för att alla våra tillsvidareanställda medarbetare ska få möjligheten att önska tjänstgöringsgrad.

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes.


Västerås stad på LinkedIn – följ oss där!