Stödassistent/ stödpedagog barnverksamheter

Tillbaka

Strax norr om Göteborg längs Göta älv ligger Ale kommun med en befolkning som ökar mest i regionen. Vi växer med 200 bostäder om året. Frågar du våra nya Alebor är goda kommunikationsmöjligheter, skog och vatten i vacker natur några anledningar. Kalla det gärna livskvalitet.

I kommunen är vi 2 300 anställda som ger Aleborna inspiration att följa sina drömmar. Då krävs riktigt bra medarbetare. Vill du möta Alebornas förväntningar med oss?

För mer information: https://ale.se/

Arbetsuppgifter:

I arbetet som stödassistent/stödpedagog i barnverksamheter ger du stöd och service efter brukarens individuella behov och önskemål efter upprättade genomförandeplaner.
Du utför vardagsnära, planerade stödinsatser och aktiviteter tillsammans med brukaren. Stödinsatserna ska främja brukarens integritet, delaktighet och utförs med respekt för brukarens självbestämmande. Brukarens behov ska vara i centrum och personens synpunkter ska aktivt tas tillvara. Brukaren ska få stöd och rätten att bestämma över sitt liv och utveckla sina förmågor att leva ett så självständigt liv som möjligt. Arbetet utgår från ett pedagogiskt och motiverande förhållningssätt i nära samarbete med brukarens nätverk, övrig personal/professioner.
I arbetsuppgifterna ingår dokumentation, administration och det kan förekomma habilitering, samt att utföra delegerade hälso- och sjukvårdsuppgifter.
Vi söker medarbetare som har entusiasm, uthållighet och intresse för att stödja brukare i olika miljöer. Du behöver därför ha lätt för att ställa om och vara flytande mellan enheter. Vi använder oss av Time Care Planering och samplanerar olika enheter främst inom barnverksamheterna i funktionshinder. Detta innebär att du kan komma att arbeta på fler enheter än den som du först introduceras i.
Arbetstiden är schemalagd, dag- och kvällstid, helg samt jourtjänstgöring. Det finns även behov av vaken nattjänstgöring.

Kvalifikationer:

Du är intresserad av att möta människor. Du ska kunna arbeta självständigt, men även kunna samarbeta och vara öppen för utvecklingsarbete. Du har erfarenhet inom funktionshinderområdet och/eller av pedagogiskt arbete. Erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar är meriterande.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

För arbete som stödassistent krävs gymnasieprogram med yrkesexamen från vård och omsorgsprogrammet med specialisering inom funktionshinderområdet, barn och fritidsprogrammet med inriktning socialt arbete eller pedagogiskt arbete eller annan motsvarande utbildning arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Eftersom verksamheterna riktar sig mot barn krävs att du har ett giltigt utdrag från polisens belastningsregister. Utdraget är giltigt i ett år. Det är du som ansöker om utdraget och som ansvarar för att visa upp det vid anställningen. Du får mer information och kan beställa ett registerutdrag från polisens webbplats.

https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

B-körkort är ett krav.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Månadslön. Individuell lönesättning.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Dina personuppgifter behandlas i Visma Recruit under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen. Ansökan raderas 24 månader efter avslutande av rekrytering. Om du har ett Visma Recruit-konto kan du använda redigeringen av din profil för att radera, ladda upp och redigera information. Kontakta annars Ale kommun.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2019-04-01. Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser: 3. 5

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-03-31

Arbetsgivarens referensnummer: A855962

Upplysningar lämnas av:

Anna Lundin
Enhetschef funktionshinder
Telefon: 0303-37 12 79

Camilla Jarnedal
Arbetsledare
Telefon: 0303-70 37 62

Facklig(a) företrädare
Fackliga representanter nås via kommunens kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00

Tillbaka