Förskollärare till Pixbo förskola

Välkommen till Härryda kommun, en arbetsplats där vi tror att olikheter berikar oss och höjer kvalitén. Vi är en serviceorganisation med myndighetsansvar och letar efter dig som vill vara delaktig, är engagerad och tar eget ansvar. Vi levererar service med hög kompetens och kvalitet i en kommun som rymmer många spännande projekt och goda kollegor. Härryda kommun ligger mellan Göteborg och Borås med Landvetter flygplats mitt i kommunen.

Pixbo förskola ligger i ett bostadsområde i Pixbo utefter Mölndalsvägen och gränsar till skog och fina naturområden. Förskolan består av tre avdelningar, en yngrebarnsgrupp, en mellanbarnsgrupp och en äldrebarnsgrupp.

Vi söker dig som tillsammans med engagerade kollegor vill vara med och utveckla förskolan genom att leda, planera, utvärdera och bedriva en pedagogisk verksamhet. Vi arbetar kontinuerligt för att ha ett gott klimat och en god kommunikation, för att få en arbetsplats där alla trivs och känner glädje. Vi vill att varje barn blir bemött utifrån sina egna förutsättningar, behov och intressen och vi lägger stor vikt vid att alla får vara den man är. Vi har en stor och härlig gård, där vi arbetar för en normkreativ verksamhet, där alla barn ska få möjlighet att utvecklas och lära.

Vi har en dela och lära kultur på förskolan. Där vi stödjer varandra i det pedagogiska uppdraget både i det dagliga arbetet men också i våra tre utvecklingsgrupper. SKA-gruppen, Värdegrunds-gruppen och Lärmiljögruppen. I varje grupp ingår en representant från respektive avdelning vilket möjliggör att vi delar och lär mellan våra arbetslag.

Härryda kommun erbjuder också friskvårdsbidrag och gratis samtalsstöd via Falck Healthcare.

Arbetsuppgifter:

Vi använder oss av pedagogisk dokumentation och gemensamma utvecklingsgrupper för att säkerställa utvecklingen i verksamheten, vilket sker med barnens intressen och perspektiv i fokus. Vi har ett väl utvecklat systematiskt arbete, där vi tillsammans analyserar och reflekterar för att vidareutvecklas. Vi arbetar efter skollagen och den reviderade läroplanen för förskolan. I läroplanen beskrivs förskolans värdegrund och uppdrag samt mål och riktlinjer för verksamheten.

Vi använder oss av Pluttra som pedagogiskt dokumentationsverktyg, där vi samverkar med föräldrar, följer barnet och verksamhetens utveckling. Arbetslagen arbetar med olika fokusområden, vilket de också analyserar och dokumenterar för att fånga och synliggöra alla delar i vår läroplan.

Vi har mycket goda IT-förutsättningar och som medarbetare hos oss ingår en egen lärplatta,
arbetskläder samt fria pedagogiska måltider.

Kvalifikationer:

- Du har högskoleexamen som förskollärare och har förskollärarlegitimation.

- Du bör vara lösningsinriktad, samt att ha viljan att föra dialog om stort och smått och vara genuint nyfiken både på stora och små människor.

- Du är flexibel och kan bidra med ett positivt förhållningssätt, är engagerad och har en god samarbetsförmåga .

- Du arbetar medvetet med att skapa goda pedagogiska lärmiljöer.

- Du är lyhörd och har förmågan att se och anpassa verksamheten utifrån varje barns indivi-duella behov och förutsättningar, både enskilt och i gruppen.

- Du ser vikten av att dokumentera barns lärprocesser, för att sedan kunna analysera och utveckla verksamheten.

- Du mår gott av att sprida glädje runt omkring dig

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde: 6 maj 2019 eller enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-02-26
Referensnummer: A850558

Andra uppgifter:

Vi påbörjar rekryteringsarbetet efter hand som ansökningarna kommer in.

Vi ser gärna att du söker tjänsten via Offentliga jobb. Om du önskar skicka din ansökan med brev tar vi emot den på adress:
Härryda kommun, Personalfunktionen, 435 80 Mölnlycke
Kom ihåg att ange referensnumret på den tjänst du söker.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. Härryda kommun har upphandlade avtal.

Upplysningar lämnas av:

Tomas Hubert
Förskolechef
Telefon: 031-724 69 40
E-post: tomas.hubert@harryda.se

Fackliga företrädare:

Lärarförbundet
Telefon: 031-724 63 98
E-post: lararforbundet@harryda.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster