Lärare F-3 till Töllsjöskolan F-6

Tillbaka

Bollebygd är en av Sveriges snabbast växande kommuner och ligger naturskönt mellan Göteborg och Borås. Vi har bra kommunal service och goda pendlingsmöjligheter. Kommunen står inför flera spännande utmaningar i takt med att kommunen växer och efterfrågan på kommunala tjänster ökar.

Inom bildnings- och omsorgsförvaltningen finns förskoleverksamhet, förskoleklass och grundskola med integrerad särskola fördelad på en F-6-enhet med 380 elever, ett högstadium med 280 elever i centralorten Bollebygd samt två små skolor med ca 120 elever vardera i Töllsjö respektive Olsfors.

Nu söker vi en ärare till Töllsjöskolan.
Töllsjöskolan är en liten skolenhet som har naturen inpå knutarna – på mycket nära avstånd ligger sjö, skog och strövområden. Skolan ligger 25 km utanför centralorten Bollebygd och in i riktning mot Alingsås. Skolan med ca.120 elever från förskoleklassen upp till årskurs 6 erbjuder en unik och harmonisk inlärningsmiljö. Töllsjöskolans fritidshem med två avdelningar ligger i skolans lokaler.

Våra små elevgrupper och vår sammansvetsade personal bidrar till att våra elevers individuella behov och inlärningsstilar blir uppmärksammade under hela skoldagen och olika personligheter och talanger får utvecklas på ett tryggt sätt.

Undervisningen syftar till att utveckla elevernas entreprenöriella förmågor så som självtillit, kreativitet samt ta initiativ och ansvar. Inom olika temaområden arbetar vi i blandade grupper med flera ämnen och sammanhang som bildar en röd tråd utifrån elevernas intressen och läroplan. Detta arbetssätt har lett till mycket hög måluppfyllelse.

Tillsammans ser vi möjligheter, tar initiativ och omsätter idéer till handling för att möta framtiden.Skolan blev under läsåret 2014/15 utsedd till Skolverkets referensskola.

För mer information: http://www.bollebygd.se

Arbetsuppgifter:

Vi söker en kunnig och engagerad lärare som tillsammans med undervisande lärare i F-3, speciallärare och specialpedagog ska ansvara för elevernas kunskaps- och socialutveckling.

De senaste tre läsåren har alla lärare fått kompetensutveckling inom entreprenörskap och entreprenöriellt lärande. Fortbildning och utveckling av undervisningen och verksamheten kommer att fortsätta även nästa läsår.

Kvalifikationer:

Lärarexamen är ett krav. Det är önskvärt att du har erfarenhet av entreprenörskap och entreprenöriellt lärande.

Som person är du lyhörd och har förmåga att möta elever med olika behov. Du är en tydlig ledare i mötet med eleverna och intresserad av att utveckla arbetet med entreprenöriellt lärande och bedömning för lärande. Du tycker om att utveckla undervisningen tillsammans i arbetslaget och arbeta ämnesövergripande i åldersblandade klasser.

Du är också flexibel, ansvarstagande och lösningsinriktad.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt:

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-10-31

Arbetsgivarens referensnummer: 17/97

Upplysningar lämnas av:

Milena Lampret
Rektor
Telefon: 033-430 56 60
E-post: milena.lampret@ bollebygd.se

Facklig(a) företrädare
Facklig företrädare nås via växeln.
Telefon: 033- 23 13 00

Tillbaka