Lärare i modersmål samt studiehandledning, Tyska på IKC

Partille kommun har idag 38 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 800 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda.

Utbildningsförvaltningen ansvarar för kommunens barnomsorg, dvs förskoleverksamhet och skolbarnomsorg. Förvaltningen ansvarar även för kommunens utbildningsverksamhet inom; förskoleklass, grundskola, särskola, gymnasieskola, kommunalvuxenutbildning, svenskundervisning och uppdragsutbildningar.

Arbetsuppgifter:

Som modersmålslärare undervisar du elever i deras modersmål, mot läroplanens mål samt kunskapskraven. Nyanlända elever har rätt att få undervisningen förklarad på sitt modersmål så att de kan fortsätta utvecklas i skolans ämnen. Undervisning sker i grupp.

I arbetet ingår att planera, genomföra och följa upp undervisningen samt bedömning av elevers kunskaper. Kontakt med föräldrar och andra pedagoger på skolorna är en viktig del av tjänsten liksom att även arbeta som studiehandledare. Studiehandledaren arbetar i tätt samarbete med skolans lärare för att underlätta för eleven att förstå innehållet i undervisningen. Studiehandledning kan ske i klassrummet tillsammans med andra, enskilt eller i grupp med elever.

Kvalifikationer:

Grundskollärare /Gymnasielärare.

Vi söker i första hand dig som är behörig modersmålslärare eller har annan pedagogisk utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant. Du har goda kunskaper i det aktuella språket samt goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Vidare har du goda kunskaper om det svenska samhället och kan hjälpa eleven i sin nya kontext. Vi vill även att du har god samarbetsförmåga, stor ansvarskänsla och förmåga att arbeta självständigt. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Grundläggande datakunskaper, internetvana, mail och att arbeta i Word förväntas.

Med hänvisning till lag SFS 2000:873 måste den som erbjuds denna tjänst uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtal kan upprättas.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Timavlönad
Tillträde: Omfattning: 20 % Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-01-16
Referensnummer: 3/19 ,UN2019:30

Andra uppgifter:

Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende kön, ålder och kulturell/etnisk bakgrund.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller i pappersformat.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Upplysningar lämnas av:

Anna Gunnervik
Enhetschef Interkulturellt Centrum
E-post: Anna.Gunnervik@ Partille.se

Fackliga företrädare:

Alexander Köhn
Lärarförbundet
Telefon: 031-792 97 55
E-post: alexander.kohn@ partille.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster