Studentmedarbetare inom statsvetenskap sökes

Publiceringsdatum: 2019-01-23

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Kulturförvaltningen svarar för stadens övergripande planering och verksamhet inom kultursektorn. Sju avdelningar/institutioner tillhör förvaltningen: Malmö Konsthall, Malmö Museer, Malmö Konstmuseum, Malmö Kulturskola, Malmö Stadsarkiv, Kulturhus och mötesplatser och Biblioteken i Malmö.

Med fantasi och kunskap erbjuder Biblioteken i Malmö möjligheter som utjämnar skillnader inom vitt skilda områden så som läsning, berättande, demokratiskt deltagande, kulturengagemang och digital kompetens. Biblioteken i Malmö har drygt 180 medarbetare och cirka 4000 besökare om dagen. Vi är en del i det starka kulturutbudet i staden och är med och driver utvecklingen av den moderna folkbildningen i Sverige. Vi vill ge varje generation Malmöbor förutsättningarna att vara medskapande i framtidens biblioteksverksamhet. Arbetssätten fokuserar mer och mer på brukarmedverkan vilket ställer höga krav på flexibilitet, samarbete och lyhördhet hos oss som arbetar här.

Arbetsuppgifter

Som studentmedarbetare i Malmö stad erbjuds du en möjlighet att parallellt med studierna praktisera dina akademiska kunskaper med uppdrag inom våra verksamheter. Arbetstiden kan motsvara 10-15 timmar i veckan. Studentmedarbetarprogrammet vänder sig till dig som studerar på Malmö universitet eller Lunds universitet. Du ska ha läst minst 60 hp och fortfarande studera under hela uppdragsperioden.

Vi söker en studentmedarbetare som ska jobba med att kartlägga och initiera samarbete med föreningsliv i upptagningsområdet Kirseberg/Segevång med fokus Segevång, och andra relevanta samarbetspartners, t ex näringsliv i området. Syftet är att göra ett förarbete som gör att biblioteket kan initiera eller fördjupa relevanta samarbeten i området. Kartläggningen förväntas utmynna i en rapport och tillsammans med bibliotekspersonal arrangera en nätverksträff/workshop med potentiella samarbetspartners. Om utrymme finns i uppdraget kan uppdraget även innefatta att genomföra brukarintervjuer med biblioteksbesökare för att spegla hur man upplever sitt bibliotek och vad som eventuellt saknas.

Kvalifikationer

Du studerar inom statsvetenskap eller liknande, gärna med inriktning mot utredningsarbete delaktighetsprocesser/brukarinvolvering i samhället. Det är meriterande om du kan flera språk.

Som person är du bra på att nätverka och delta i nya och olika sammanhang, positiv och nyfiken på bibliotekets uppdrag och mål.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Timavlönad. Uppdraget omfattar ca 120 timmar under ca 15 veckor.

Löneform: Timlön.

Varaktighet: 3-6 månader

Tillträde: 2019-03-15. Tillträde: i mitten av mars eller enligt överenskommelse

Tidsbegränsat till: 2019-06-15

Antal platser: 1

Ansökan

Ansök senast: 2019-02-06

Referensnummer: 141 studentmedarbetare statsvetenskap

Kontaktpersoner

  • Linda Willander
  • Sektionschef
  • 0708-706544

Fackliga företrädare

  • Marita Wästerfors
  • Saco/DIK
  • 0708-631493
  • Genc Beqiri, Vision
  • 0733-876022

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller i pappersformat.

Vänligen notera att alla ansökningar via Offentliga jobb/Visma recruit är offentliga handlingar.

Malmö stad eftersträvar att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose malmöbornas behov.

Annonsen vänder sig endast till dig som är intresserad av att arbeta i Malmö stad och är inte en inbjudan till annonsförsäljare att ta kontakt.

Välkommen med din ansökan!

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.

För mer information: https://malmo.se/Kultur--fritid/Biblioteken/Vara-bibliotek/Kirsebergsbiblioteket.html